Direktlänk till inlägg 28 februari 2011
Kärleksbollar
Mixa chokladsockerkaka med smör. Ta lite smör i taget så märker du när det blir bra konsistens. Degen får inte bli för kletig, eftersom man ska rulla dom. Smaksätt med glögg, kakao eller likör. Rulla till bollar, ca. 1,5 cm diameter.
Färga marsipan i lämplig och skojig färg. Marspianen bör vara lika mycket som chokladdegen. Rulla bollar som är lite större än chokladbollarna. Kavla ut varje liten marsipanboll till en rundel och klä varje chokladboll i en marsipanrundel.
Häll ut en lagom mängd strösocker på en assiett. Färga med karamellfärg. Låt sockret torka en stund.
Smält choklad med 50% chokladhalt i ett vattenbad. Doppa varje boll till hälften och sätt ner med den odoppade sidan på ett fat.
Strössla socker ovanpå chokladen innan den stelnar.
Sen kan man bara äta, äta och äta..och dricka kaffe
Dom här är precis lika söta och goda som dom ser ut!
Det är en variant på cake pops, fast utan pinne. Jag gjorde dom till jul och smaksatte med glögg, men det funkar säkert med bara kakao också.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 | |||||||||
|