Direktlänk till inlägg 1 mars 2011
Det här är väl så nyttigt det blir i kakväg. Jag brukar ha dom som mellanmålsmuffins och därför har jag gjort dom så nyttiga det går. Därför smakar dom inte heller bakverk, men är goda ändå på sitt sätt. Bra reklam va? ;) Men jag älskar dom! Ju mer blåbär, desto godare!
Nyttiga blåbärsmuffins
25 st
5dl gramhamsmjöl (kan delvis bytas ut mot samma mängd vetemjöl)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 vispat ägg
1 dl rapsolja
1 dl honung
3½ mjölk (alt. 2 dl fil + 1½dl mjölk)
3 dl blåbär
1. Rör ihop de torra ingredienserna
2. Rör ihop de blöta ingredienserna
3. Vänd snabbt ihop båda blandningarna
4. Vänd ner blåbären i smeten
5. Häll upp smeten i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt
6. Grädda i 200 grader i 20 min. De ska spricka lite när de är klara.
Ät och känn dej nyttig!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|