Direktlänk till inlägg 20 mars 2011
Jag blir så nöjd när jag har funderat ut nåt också funkar det! Det var ju i och för sig choklad och dajm så det var ju ingen chock att det funkade men ändå! Det är en liten egoboost iaf :) Jag har utgått från ett recept på Hallongrottor från "Vår kokbok" men lagt till kakao och fyllt kakorna med Marabou chokladkaka med Daim.
Nytt kakfat förresten! 2 för 20kr på Fyndlagret! Mer sånt!
Chokladgrottor 25 st
125 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
½dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
knappt 1 tsk bakpulver
2,5 msk kakao
Ca. 50 g Marabou chokladkaka med Daim
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200g.
2. Rör rumsvarmt smör och socker poröst (man kan micra försiktigt, några sekunder åt gången på medelvärme om smöret är kallt när man börjar, så mjuknar det fortare. Men var försiktig så det inte smälter!!)
3. Blanda de torra ingredienserna noga.
4. Sikta ner dem i smörblandningen.
5. Rulla bollar av degen. För att veta hur stora bollar man ska göra så kan man dela degen i 5 bitar, och göra 5 bollar av varje bit. Eller rulla en rulle av degen och skära i 25 bitar och sen rulla dem.
Men det är så jobbigt
6. Lägg kulorna i små formar på en plåt.
7. Gör en grop i varje kula med tummen.
8. Hacka Daimen smått. Fyll groparna med chokladen.
Ta ganska mycket choklad för det ser mindre ut när de är klara.
9. Grädda i mitten av ugnen ca. 12 min.
Färdigt :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|