Direktlänk till inlägg 23 april 2011
Jag måste ändå säga att trots missöden med konsistenser så är jag nöjd med resultatet av godisbakandet i år. Bäst av all var skärtorsdagskvällen när jag och världens mysigaste små-kusiner bakade påskgodis tillsammans och hade jättekul!
Ovan ser ni lite av skörden från kvällen och annat jag bakat tidigare: Polkagrisfudge, blåbärskolafudge, mina fågelbon och Sandras polkagrisgodisar.
Sandras polkagrisgodis (alla mått är cirkamått)
0,5 dl Överbliven polkagrisfudge i bitar
(eller finhackade polkagrisar och choklad)
0,5 dl Start-müsli (el. liknande)
100 g mörk choklad 70%
Polkagrisströssel
Knäckformar
Gör så här:
1. Blanda kokos, polkagrisfudge/polkagrisar och müsli i en skål.
2. Smält chokladen i ett vattenbad (lägg chokladen i en skål/tallrik över en kastrull med kokande vatten så den smälter)
3. När chokladen smält helt, blanda i kokosblandningen och rör så all torr blandning är täckt med choklad. (Är den inte det så måste man tillsätt mer choklad i vattenbadet så den smälter och kan röras ihop med kokosblandingen. Kokosblandningen måste vara täckt med choklad. Och är det för mycket choklad gör man mer kokosblandning såklart)
4. Sätt knäckformar på en bricka och klicka ut smeten i dem.
5. Garnera med strössel och ställ i kylen för att stelna.
Ät upp eller frys in De blev supermumsiga!
Det enda som nu saknas på vårt fina godisbord är Johans tuttifruttibananer! Kul idé och roligt med gula godisar till påsk! Receptet är samma som till tuttifruttiäggen förutom att Johan ville doppa sina godisar i mjölkchoklad och garnera med polkagrisströssel. Visst blev de fina?
Vad har ni andra gjort för påskgodis i år? Några tips inför nästa påsk/jul?
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|