Direktlänk till inlägg 11 maj 2011

Sockerkakspaj med jordgubbar och rabarber.

Av enkakaiugnen - 11 maj 2011 21:58

Det amerikanska namnet på denna skapelse är cobbler. Jag är allergisk mot alla engelska låneord som svenskan svämmar över av så här heter den sockerkakspaj istället. Eftersom en cobbler är en blandning av paj och sockerkaka så blev det ju väldans fiffigt också.

Tyvärr måste denna tillhöra kategorin misslyckanden, och jag kan inte ens skylla på receptet, det berodde helt på mej. Jag hatar när det blir så och svär högt och elakt över de förbannade kakorna som jag köpt en massa dyra ingredienser till och så går det bara åt h-vete. Motgångar är inte min grej. Problemet var att jag gjorde halv sats, och det hade nog gått jättebra om jag inte hade tagit hälften av allt utom grädden. Det blev väldigt gräddigt kan man säga. Men smaken var god, så om man bara gör som man ska (och inte försöker hacka grönsaker, steka köttfärs, diska, baka småkakor och göra cobbler samtidigt) så blir nog konsistensen nog lite bättre också.


Sockerkakspaj med jordgubbar och rabarber 4 portionspajer

Fyllning:

ca. 400 g rabarber (ca. 8 små stjälkar)

4 st jordgubbar

3 msk smör

4 msk socker  


Deg:

100 g mjukt smör

1 dl socker

1½ dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

½ dl vispgrädde

1 ägg


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Skala och skär rabarberna i bitar. Stek dem en kort stund och sockra dem.

2. Skär jordgubbarna i bitar och blanda med rabarberna i en skål.

3. Lägg blandningen i ugnsfasta portionsformar eller en större form.

4. Degen: Vispa ihop smör och socker.

5. Blanda alla torra ingredienser och häll dem i smörblandningen.

6. Vispa ner grädden och ägget.

7. Bred ut smeten över bären i ugnsformen.

Grädda i 20-25 minuter. Då ska pajen inte se ut som min paj, utan ha ett mer smuldegsliknande utseende med stora smulor...

Så här ska sockerkakspajen inte se ut. Setting a bad example...

 
 
Alexandra - Kärlek på tallrik

Alexandra - Kärlek på tallrik

11 maj 2011 23:38

åh, jag har aldrig tänkt på att cobbler kan översättas med sockerkakspaj, det låter ju jättegott!

Vad kul att du hittade till min blogg, det gjorde att jag hittade din, som är jättemysig =D

Du får ta och prova att göra några cakepops snart (eller eftersom du inte gillar låneord får det väl bli... kak-klubbor eller något ^^)! Själv tog jag bara helt vanliga grillpinnar och delade dem på mitten, och det fungerade bra det med =D

http://daedalsmat.sajto.se

enkakaiugnen

12 maj 2011 09:40

Ja, det får bli ett sommarprojekt! Det ska bli många projekt i sommar! Kul att du tycker om bloggen :)

 
Bullmamman

Bullmamman

14 maj 2011 20:39

Jag tänkte först göra en våningstårta men struntar i det. Har bara gjort en våningstårta och det var inte så svårt :)
Jag gör 3 tårtor i olika storlekar :)

http://www.bullmammasara.blogg.se

enkakaiugnen

14 maj 2011 22:51

Låter som ett bra alternativ, ska du ha samma fyllning i dem då? Lycka till förresten :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards