Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

Grahamsscones - ny favorit!

Av enkakaiugnen - 29 maj 2011 23:42

Nu har jag hittat nya favoritscones! Jag tror att det är grahamsmjölet och kardemumman som är hemligheten. Receptet kommer från "A piece of cake" men jag gjorde en liten egen variant. De blev supergoda med jordgubb- och rabarbermarmelad på. Den finns i ett annat inlägg!



Grahamsscones med kardemumma Ca. 12 st små

3 dl vetemjöl

3,5 dl grahamsmjöl

1 dl rågflingor (om man vill)  

1 ½ tsk bakpulver

½ tsk salt  

1/4 dl farinsocker

1/4 dl strösocker

125 g smör

1 ekologiskt ägg

2 dl mjölk

1 tsk malen kardemumma


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

1. Blanda alla torra ingredienser (utom kardemumman).

2. Skär smöret i kuber och nyp ihop det med degen (jag brukar micra smöret lite innan så det blir mjukare).

3. Blanda mjölk och kardemumma i en annan skål. Vispa ner ägget.

4. Blanda ihop de torra ingredienserna med äggmjölken till en smidig deg.

5. Tryck ut degen på mjölat bakbord. Den ska vara ca. 2 cm tjock.

6. Skär degen i 15 bitar eller stansa ut dem med en rolig form.

7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

8. Pensla sconsen med uppvispat ägg och strö över solrosfrön.

Grädda i ca. 10 min.

Ät med smör, ost och marmelad, när som helst på dygnet. Jag har märkt att jag verkar ha en förkärlek för att tala om hur och när folk ska äta sina gosaker och kakor. Kanske något som folk kan få bestämma själva?! Men just i eftermiddagssolen, med en kopp kaffe så var de svårslagna. Att sitta på balkongen med en kopp kaffe och en scones med marmelad, det är kärlek det. Alla dagar.

 
 
Ingen bild

uffe

1 juni 2011 13:39

Uffe och hans entourage gjorde bregottkakor- 60 st. Utan att skryta för det ligger inte för Uffe och hans gäng så blev kakorna toksjukt bra. Ansvar och ödmjukhet - vårt motto. Keep up the good work with the blog! Uffe

enkakaiugnen

1 juni 2011 17:40

Way to go, Uffe & co! 60 st, de mängderna kommer vi aldrig upp i här i det lilla hushållet. Har stora förhoppningar om att få smaka en bregottare inom en snar framtid!

 
Frida

Frida

1 juni 2011 18:30

Verkar mums. Kanske ska pröva på dessa i helgen då jag ska ha afternoon tea party :)

http://crumblingcookie.blogg.se

enkakaiugnen

1 juni 2011 19:14

Va roligt, gör det :) De är ganska söta pga kardemumman och lite torrare eftersom receptet är med grahamsmjöl, men helt klart en sconesfavorit hos mig. Va härligt med afternoon tea party! Sånt borde man ha oftare :)

 
Bland bakverk och kastruller

Bland bakverk och kastruller

23 april 2013 19:28

Vilken härlig blogg jag snubblade in på. Vad många goda recept och fina bilder!!

http://www.peachloveinfood.blogspot.com

enkakaiugnen

23 april 2013 22:28

Vad roligt att du hittade hit! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards