Direktlänk till inlägg 29 maj 2011
Nu har jag hittat nya favoritscones! Jag tror att det är grahamsmjölet och kardemumman som är hemligheten. Receptet kommer från "A piece of cake" men jag gjorde en liten egen variant. De blev supergoda med jordgubb- och rabarbermarmelad på. Den finns i ett annat inlägg!
Grahamsscones med kardemumma Ca. 12 st små
3 dl vetemjöl
1 dl rågflingor (om man vill)
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1/4 dl farinsocker
1/4 dl strösocker
125 g smör
1 ekologiskt ägg
2 dl mjölk
1 tsk malen kardemumma
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
1. Blanda alla torra ingredienser (utom kardemumman).
2. Skär smöret i kuber och nyp ihop det med degen (jag brukar micra smöret lite innan så det blir mjukare).
3. Blanda mjölk och kardemumma i en annan skål. Vispa ner ägget.
4. Blanda ihop de torra ingredienserna med äggmjölken till en smidig deg.
5. Tryck ut degen på mjölat bakbord. Den ska vara ca. 2 cm tjock.
6. Skär degen i 15 bitar eller stansa ut dem med en rolig form.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
8. Pensla sconsen med uppvispat ägg och strö över solrosfrön.
Grädda i ca. 10 min.
Ät med smör, ost och marmelad, när som helst på dygnet. Jag har märkt att jag verkar ha en förkärlek för att tala om hur och när folk ska äta sina gosaker och kakor. Kanske något som folk kan få bestämma själva?! Men just i eftermiddagssolen, med en kopp kaffe så var de svårslagna. Att sitta på balkongen med en kopp kaffe och en scones med marmelad, det är kärlek det. Alla dagar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|