Direktlänk till inlägg 4 juli 2011
Mitt största motstånd i bakvärlden är varmluftsugnen. Den är ett satans påfund!
Det är ju totalt omöjligt att baka något i den utan att bränna fast det! Förra gången var det müsli och nu minimuffins. Och då satt jag ändå
framför ugnen och glodde in i den HELA TIDEN!! Min fina kusin Sandra som var med och bakade idag sa:
- Men Lotta, vi kan väl ta ut dom nu? Dom ska ju vara kladdiga.
- Nej, inte än!! Dom ska stanna först, inte bubbla, envisades jag.
Tänk om man kunde lyssna! Då hade de blivit perfekta. Men nej, nej, bränn på bara. Fire away! Grädda ihjäl dem.
Så det gjorde jag. Men inte alla som tur var! I vår strävan efter att få så mycket smet som möjligt i varje muffins så hade vi använt både stora muffinsformar
(och miniformar). Minisarna blev perfekt, men de större brändes upp. Och de små blev toppen, både i smak och konsistens! De kommer i nästa inlägg!
Lärdomar:
- Gör inte minimuffins i stora formar om det är mycket smör i smeten, använd småformar.
- Lyssna på råd och idéer
- Använd inte varmluftsugn
- Grädda inte längre än angiven tid, bara för att du tycker det verkar vara en bra idé.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
|||
|