Direktlänk till inlägg 17 juli 2011

GI-müsli med apelsin, kanel och ingefära.

Av enkakaiugnen - 17 juli 2011 19:04

Att bero på det här med GI (jag skrev ju om GI-bröd för ett tag sen) så hittade jag även en müsli i samma tidning, en GI-müsli. Det här är den. Den blev väldigt god, men jag vet inte om det är så mycket mer GI än någon av de andra müslisorterna jag gjort. Det som skillde ut den här var att det var mindre socker i och det gillar jag, men när det gäller gryn och sådant var den väldigt lik de andra sorterna. Apelsin, ingefära och kanel var kryddorna och jag måste säga att kanelen var den jag kände tydligast (hade i lite extra av den så det var mitt eget fel). Jag la till lite nötter och flingor också, här är mitt recept:
 

GI-Müsli med apelsin, kanel och ingefära 2 burkar, ca. 1,5 l
3 dl havregryn
4 dl rågflingor
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter, grovt hackade
½ dl rårörssocker
1,5 msk mald kanel
½ msk ingefära
(eller 1 msk kanel och 1 msk ingefära)
1 dl vatten
1 apelsin - saften
½ dl rapsolja
1,5 dl russin
 
Gör så här:
Sätt ugnen 200 grader.
1. Blanda gryn, flingor frön, nötter, socker och kryddor i en bunke.
2. Blanda saften från apelsinen med vatten och rapsolja - rör noga.
3. Häll vätskan över och grynblandningen och blanda ordentligt.
4. Häll ut på en plåt. Rosta i ca. 25 min, rör om FLERA gånger.
5. Låt kallna på plåten. Blanda sedan ned russinen och förvara i burk med lock.
(Micke på grillguiden tipsar om att rosetter är fint att knyta runt müsliburkar, men det får stå för honom).
  
 
 
Fanny, fannyskakburk

Fanny, fannyskakburk

18 juli 2011 23:31

Svar: Åh, tack så mycket! :)

http://fannyskakburk.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards