Direktlänk till inlägg 21 augusti 2011

Fruktsallad med mandelcreme fraiche och kanelmüsli.

Av enkakaiugnen - 21 augusti 2011 22:19

Idag blev jag bjuden på middag hos mamma och pappa. Hur gott som helst var det, pappa vet vad han håller på med där bland kastruller och varmluftsugnar! Fick Toast Skagen på hembakat bröd (bara en sån sak) och supergoda persiljebiffar med en jättegod sås till. Eftersom jag också ville bidra gjorde jag efterrätten. Ville göra en lite lättare efterrätt som inte var så mättande och hyffsat nyttig. Den blev riktigt god, men jag tror nog att det berodde mer på frukten än mej. En fruktsallad gör ju liksom sig själv, om den får lite hjälp på traven. Så här hjälpte jag till (på ett ungefär):


Fruktsallad med mandelcreme fraiche och kanelmüsli ca. 3 port

2 päron

2 nektariner  

1 banan

3 kiwi

Lite pressad lime (ca. 1/4 lime)

(eller helt andra frukter)


1 dl creme fraiche (ej lätt)

½ dl vispgrädde

½ tsk vaniljsocker

1 msk strösocker

4 bittermandlar (el. arom, gärna 4 droppar)


2 dl müsli (eller annan müsli utan frukt/bär)

Kanel


Gör så här:

1. Skär frukterna i bitar, lägg i en skål och pressa över lite lime. Låt stå en stund.

2. Vispa creme fraichen luftigt med elvisp. Häll i grädden och vispa en stund till så det blir fluffigt.

3. Rör ner socker, vaniljsocker och riven bittermandel.

4. Om müslin behöver mer kanelsmak så lägg den i en ugnsfast form, blanda ner ca. ½ msk vatten (till 2 dl müsli) och strö över kanel. Rosta i ugnen på 100 grader i ca. 20 min.

5. Varva godsakerna i fina glas. Jag tog frukt, kräm och müsli i 2 omgångar.

Servera direkt! Misstänker att denna även skulle passa perfekt som lyxfrukost en söndag eller som brunchrätt.

 
 
Ida

Ida

27 augusti 2011 15:40

Nämen gud så fräscht och gott de ser ut!

http://idasivertsson.blogg.se

enkakaiugnen

28 augusti 2011 01:09

Tack! Ja, det var perfekt efter maten :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards