Direktlänk till inlägg 23 augusti 2011

Dinkelmüsli med (lite) mandelsmak.

Av enkakaiugnen - 23 augusti 2011 09:00

Müslidags igen! Det känns som jag rostar müsli hela tiden nu, har väl att göra med att jag äter en hel del müsli också. Men det är kul att göra och det luktar så himla gott hemma så jag klagar inte. Den här gången testade jag en ny sorts flingor: dinkelflingor. Jag smaksatte också på ett nytt sätt, med bittermandelarom. Gillar mandelsmaken, men tycker inte att den kom fram så jättetydligt, trots stor mängd droppar. Det blir fler nästa gång! Men god blev den i alla fall.


Dinkelmüsli ca. 1,5 liter

4 dl dinkelflingor  

4 dl rågflingor
3 dl blandade naturella nötter
1,5 dl solrosfrön
1 dl kokos
½ dl rårörssocker
1,5 msk mald kanel
½ msk ingefära
1 dl vatten
1 apelsin - saften
½ dl rapsolja
8-10 droppar bittermandelarom
Russin
 
Gör så här:
Sätt ugnen 200 grader.
1. Blanda flingor, frön, nötter, socker och kryddor i en bunke.
2. Blanda saften från apelsinen med vatten och rapsolja - rör noga. Droppa i bittermandeldropparna.
3. Häll vätskan över och grynblandningen och blanda ordentligt.
4. Häll ut på en plåt. Rosta i ca. 25 min, rör om FLERA gånger.
5. Låt kallna på plåten. Blanda sedan ned russinen och förvara i burk med lock.
Perfekt en solig söndagsmorgon på balkongen...eller en regnig trist tisdag. Och en halvbra dag som mellis, eller i scones! Ja, när som helst egentligen...
 
 
sofie mumsfillibaba

sofie mumsfillibaba

23 augusti 2011 21:24

Längesen jag gjorde müsli. Låter gott med apelsin!

http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

enkakaiugnen

24 augusti 2011 09:06

Ja, jag gillar den här sorten :) Men det smakar inte så mycket apelsin, misstänker att den mest är med för saftens skull så man ska kunna rosta den bättre. Men lite rivet skal i brukar ju verkligen smaksätta, kanske ska testa det här nästa gång :)

 
Åsa

Åsa

23 augusti 2011 21:37

Javisst! Vem som helst kan ladda ner en banner från UNICEF. Och så länkar man såklart tillbaka till UNICEF om man klickar på bilden. <a href="http://www.unicef.se/stod-oss/ladda-ner-banners">Kika här</a> där det finns några att välja mellan.

Men det här med kaka i ugnen - jag som ska låta bli precis allt det goda som finns i din blogg! Måste nog kila vidare innan sockersuget blir för stark ;)

http://missmeistersmat.blogspot.com

 
Åsa

Åsa

23 augusti 2011 21:39

Oups, det gick vist inte med html här. Hoppas du kommer rätt med länken i alla fall. annars är det bara att klicka sig fram på UNICEFs hemsida

http://missmeistersmat.blogspot.com

enkakaiugnen

24 augusti 2011 09:04

Tack för hjälpen! Har lagt in länken här nu :)

 
Angelica

Angelica

12 mars 2012 19:18

Jag måste tacka för ett fantastiskt müslirecept! Jag testade det här receptet idag och det var den godaste müslin jag någonsin ätit! Jag är väldigt kräsen när det kommer till müsli :) Tusen tack!

http://omangelica.blogg.se

enkakaiugnen

12 mars 2012 22:14

Tack snälla för de fina orden! Jätteroligt att du tyckte om den! Det ger ny inspiration att baka/laga mer när man vet att andra gillar det man lagt upp. Så tack för det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 09:31

     Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället. Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligar...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>
Matbloggstoppen

Skapa flashcards