Direktlänk till inlägg 31 augusti 2011
Något av det enklaste man kan göra, bortsett från te, verkar vara lingonsylt. Det här receptet kommer från Vår Kokbok. Jag tog lite mindre socker, eftersom jag gillar när den inte är så söt. Jag tycker det smakar mer lingon då också.
Lingonsylt Ca. 1 liter
1 kg (ca. 1 1/4 liter lingon)
2 dl vatten
5½ (500 g) dl strösocker
Gör så här:
Rensa och skölj bären.
1. Koka dem med vattnet ca. 5-10 min. Tag bort skummet.
2. Rör i sockret och koka sylten några minuter.
3. Häll upp sylten på väl rengjorda, varma burkar och sätt genast på locket.
Förvara sylten svalt.
Step by step, one way or another...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 | 20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
31 | |||||||
|