Direktlänk till inlägg 27 oktober 2011
"Matiga äppelmuffins" stod det på receptbladet från ICA. Blir toppen, tänkte jag i min jakt på något sockerstinnt. Men det blev allt utom sockerstinnt. Istället för en gobulle till kaffet, blev det ett bröd utan pålägg. Visserligen ett väldigt gott bröd, men det är INTE en muffins.Då ska det inte heta muffins heller, utan bröd. Så man slipper bli så besviken när man blir snuvad på sitt dagliga socker. Nu äter jag dem som en fralla istället, med smör och ost och då är de perfekta. Nyttiga, saftiga och fyllda med frön. Mer mackor åt folket. Hur var det nu...6-8 skivor om dagen?
Äppelbröd 12 st
25 g färsk jäst
3 dl fingerljummet vatten
½ dl flytande margarin/smält smör
1 dl rågflingor
½ dl vetekli
½ dl solroskärnor
½ dl linfrö
1 tsk salt
1 tärnat äpple
½ dl ljus sirap
6 dl vetemjöl special (el. 4 dl vetemjöl+ 2 dl dinkelmjöl)
Gör så här
1. Smula ner jästen i en degbunke ochrör ut den med det ljumna vattnet. Blanda ner margarin, salt, rågflingor, vetekli, solroskärnor, linfrö och salt. Låt det svälla ca. 10 minuter.
2. Tillsätt äppeltärningarna, sirapen och vetemjölet. Arbeta degen ca. 5 minuter i maskin.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 30 min.
4. Sätt bakformar i en muffinsplåt. Fördela degen i formarna. Låt jäsa under bakduk i ytterliagre 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
5. Pensla bröden med vatten och strö över solroskärnor.
6. Grädda mitt i ugnen i högst 15 minuter.
Låt svalna och ät sedan med smör, ost och ett glas mjölk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|