Direktlänk till inlägg 30 oktober 2011
Söndagsfrukost! Jag älskar frukost i alla former. Särskilt när det finns mycket av allt. Lägg märke till den väldigt stilfullt presenterade rostmackan med marmelad längst ner till vänster. Det är nämligen om det det här inlägget handlar. På den är det rabarber- och jordgubbsmarmelad som jag gjorde här om veckan. Kaffe, apelsinjuice och rostad macka med marmelad betyder frid i själen. Och eftersom alla borde få lite av friden, särskilt på en söndag, så kommer marmeladreceptet här nedanför.
Rabarber- och jordgubbsmarmelad 2 små burkar
250 g frysta jordgubbar
250 g frysta rabarber
300 g syltsocker
1 tsk äkta vaniljsocker (ja, jag vet, det låter lite märkvärdigt med "äkta", men det var sånt jag hade hemma)
Gör så här:
1. Skala och skölj rabarbern. Skär den i mindre bitar.
2. Skölj och skär jordgubbarna i mindre bitar.
3. Blanda bär, syltsocker och vaniljsocker i en kastrull.
4. Värm upp under omröring, rör i botten så inte sockret bränner fast.
5. Koka kraftigt i 2-5 min. Rör om då och då.
6. Låt svalna en stund.
7. Häll upp marmeladen i rena burkar.
Förvara marmeladen mörkt och svalt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|