Direktlänk till inlägg 6 december 2011
Även denna godis var det Sandra som hade störst inblandning i. Det är en chokladgodis med polkagrisar. Väldigt lättgjort och väldigt god var den. Kan man vänta sig nåt annat när den innehåller 400 g choklad? Mumma! Den är dessutom perfekt om man av någon anledning vill störa sina grannar lite extra. Det krävs nämligen en hel del bankande av polkagrisar! Här är receptet:
Polkabräck
200 g vit choklad
200 g ljus eller mörk choklad (jag brukar använda odenses choklad)
2 dl polkagrisar
Gör så här:
1. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad (i en tallrik på en kastrull med kokande vatten).
2. Klä en form (20*30 cm) med ugnsfolie.
3. Bred ut den smälta chokladen i formen. Låt den svalna lite och ställ den sedan i kylen och låt den stelna helt.
4. Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
5. Krossa polkagrisarna. Lägg dem t.ex i dubbla plastpåsar på en skärbräda och lägg en handduk över allt. Banka på dem med en hammare tills de krossas. Se efter så det inte följer med någon plast i strösslet.
6. Bred den vita chokladen över den mörka och strö polkagriskrosset över.
7. Låt allt stelna helt, t.ex i kylen. Bryt sedan i lagom stora bitar.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|