Direktlänk till inlägg 22 december 2011

Julgodis del 7 - 7-layer mini bars!

Av enkakaiugnen - 22 december 2011 23:28

         

En väldigt bra matblogg som jag följer är Chiliconkarin. Där finns allt från mat till kakor och godis, så ta en titt där. Det är hos henne jag hittat dessa 7 layer bars så receptet kommer därifrån (även om jag lagt till lite eget). Jag skar dem i mindre bitar så de blev som julgodis, men man kan göra dem som kakrutor också. De är enkla att göra och det går ganska fort också. En perfekt gå bort-present att fixa i sista minuten! Ganska söta är de, antagligen på grund av den kondenserade mjölken. Så ett tips är att ta mörk choklad så jämnar smakerna nog ut sig lite mer än de gjorde för mig som använde mjölkchoklad. I receptet står det måttet "kopp". Jag använde mig av en vanlig kaffekopp med fat som rymmer ca. 1½-2 dl. Det spelar inte så stor roll i det här receptet att det blir exakt rätt mängd, man kan gå lite på känsla om vad man gillar själv.


7 layer bars

100 g smält smör
1 1/2 kopp smulade digestivekex (eller ca. 8 digestive och 4 småkakor)
1 burk kondenserad mjölk (finns på bakhyllan i affären)
Ca. 150 g hackad mörk choklad
Ca. 15 mjuka kolor, t.ex dumle, rollo el. werthers mjuka
Ca. 100 g hackade hasselnötter/valnötter
1 rågad kopp kokosflingor


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.
1. Smula sönder kexen och småkakorna till fina smulor.

2. Smält smöret och tillsätt det till kexsmulet. Blanda ihop till en fast smet. Tillsätt mer digestive om den är för löst. Tryck ut degen i en form med bakplåtspapper, ca. 20*20 cm

3. Hacka nötter, choklad och kolor.

4. Häll den kondenserade mjölken över kexbottnen och fördela den jämt.

5. Lägg därefter på choklad, kolor och nötter.
6. Strö sist över kokosen och grädda i ca. 25 minuter.

7. Låt den kallna och skär sedan i så stora rutor som du vill ha.

Lägg dem i en fin burk och knyt ett snöre runt  - present!

   

 
 
Eva

Eva

27 december 2011 20:59

Hm.. Dessa måste jag ha missat hos henne!? Ser jättegoda ut!

http://www.evislillablogg.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

27 december 2011 21:30

Tack! Det var de också :)

 
Wesslantjej

Wesslantjej

27 december 2011 21:43

Jag har haft mina ögon på dessa ett tag, mn aldrig slagit saken i sten och bakat dem....

http://tjejenochlivet.blogg.se

enkakaiugnen

27 december 2011 22:00

Testa! De blev supergoda!

 
KarinW

KarinW

28 december 2011 16:21

Vad kul att du gillade dom! håller med om den mörka chokladen, ringlade över det när vi åt upp de sista. Gott nytt år till dig!
Aha det är Eva jag ska tacka för att jag hittat till dig?

http://chiliconkarin.blogg.se

enkakaiugnen

28 december 2011 21:56

Ja, det kanske är hennes förtjänst :) Tycker det är just det som är så bra med att blogga själv, att man hittar så många andra bak- och matbloggar. Gott nytt år till dig med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards