Direktlänk till inlägg 1 april 2012

Påskgodis 2 - passionsfruktskola.

Av enkakaiugnen - 1 april 2012 12:00

   

Var inte det här ett julgodis för ungefär tre månader sedan? undrar kanske någon nu. Och det stämmer, men faktum är att de här passar så väldigt bra som påskgodis. Men passionsfruktssmaken blir de lite våriga och den gula färgen höjer ju påskfaktorn ännu ett snäpp. Så jag tycker att de har sin plats här bland påskgodiset. Nu när det är klargjort så går vi över till det viktiga, nämligen hur man gör dem. De är förresten väldigt goda! Kan vara bra att veta ifall man funderar på att göra dem...


Passionsfruktskola Ca. 50 st (beroende på storlek)

2 dl vispgrädde

3 dl strösocker

100 g smör

1 dl sirap

1 krm salt

2 msk flytande glykos

4 ml passionsfruktsessens (min kommer från Essensfabriken i Stockholm)


Gör så här

1. Blanda alla ingredienser utom passionsfruktsessensen i en tjockbottnad kastrull.

2. Slå på plattan och låt det koka ihop. Vicka på kastrullen då och då, istället för att röra.

3. Koka tills smeten klarar ett kulprov. (Kulprov: häll iskallt vatten i en kaffekopp och ta sedan upp lite smet med en sked och häll i koppen. Om du kan forma smeten i vattnet till en kula är kolan klar. Kolan får samma konsistens som kulan har när smeten kallnat)

4. Häll kolasmeten i en platsbunke och rör ner essensen i smeten.

4. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). Häll kolasmeten i formen och låt den stelna. Ställ in den i kylen efter en stund.

5. Sist kommer det jobbigaste (och godaste). Skär kolasmeten i lagom stora bitar och klä dem i smörpapper eller plastfolie. Ät upp eller ge bort, vilket du behagar.

   

 
 
Katarina

Katarina

1 april 2012 13:04

Gott :)

http://hovkonditorn.blogspot.com

 
carolina

carolina

2 april 2012 21:31

Åh mums, låter fräscht & fruktigt!

http://acarolinas.blogg.se

enkakaiugnen

4 april 2012 18:43

Tack! Den är faktiskt riktigt fruktig nu när du säger det :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 09:31

     Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället. Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligar...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skapa flashcards