Direktlänk till inlägg 4 augusti 2012

Djungelmuffins!

Av enkakaiugnen - 4 augusti 2012 23:15

          Jag försöker använda min smakessenser en hel del nu, flaskorna är relativt stora och jag fick 8 stycken av Erik och Anna-Sofie förra året så det tar lite tid att göra av med dem. Och det är ju hela poängen, att de ska räcka länge och att man ska använda dem. Det är ju ett sätt att lära sig använda dem också, jag är väldigt mycket för "learning by doing" och det är ju verkligen frågan om det här. Just de här muffinsarna hade tjänat på lite äkta smak också, alltså frukt i någon form. De är smaksatta med passionsfruktsessens och mangosocker men hade blivit bättre med lite riktig passionsfrukt och mango i också.

     Jag tror att det är så när man använder essens, att den ska förstärka den naturliga smaken och helst användas med frukt och bär. Så ska jag göra i fortsättningen. De blev dock helt okej både i konsistens och smak, men jag gillar det andra tillvägagångssättet när man gör muffins bättre. Alltså det med "vispa ägg och socker vitt och pösigt". Det här är ett enklare "rör ihop-recept" men muffinsarna blir inte lika saftiga som i de andra recepten. Men som sagt, helt okej i alla fall om än inte perfekt.

Så här gjorde jag. Jo, en sak till essenstips mottas tacksamt!!




Djungelmuffins ca. 10 st 

1 dl strösocker

100 g mjukt smör

½ msk vaniljsocker

2 ägg

1 dl mjölk

2 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 krm passionsfruktsessens

Mangosocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Rör smöret, vaniljsockret och strösockret mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget.

2. Blanda ner essensen i mjölken och rör därefter ner mjölken i äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten.
4. Fördela smeten i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt.

5. Grädda i ca. 25 min. 
Kontrollera med en sticka att muffinsen är ”torra” inuti.

Klart!

Har du några bitar mango så stoppa i några i varje muffins innan gräddningen.

 
 
Ingen bild

Sofie

7 augusti 2012 00:18

Hehe, när jag först såg titeln En kaka i ugnen, tänkte jag först heter det inte en bulle i ugnen. Men men, som det kan bli =)
Förresten så ser allt jätte smarrigt ut, ska nog prova att göra något av det någon dag =)

enkakaiugnen

8 augusti 2012 17:36

Hehe, ja det är ju lite av det fyndiga :) Jag kanske får döpa om den i framtiden ;) Kul att du gillar det du ser, hör gärna av dej om du testar nåt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards