Direktlänk till inlägg 27 augusti 2012
I torsdags fick jag en till baktidning. Det var en massa brödrecept i den, bland annat det här på havrebaguetter. Jag ville ha lite grövre baguetter så jag blandade i lite grovt rågmjöl också och det blev alla tiders. Saftiga blev de också. Här är receptet.
Havrebaguetter ca. 4 långa smala
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
6 dl ljummet vatten
2 ½ dl fiberhavregryn
3 msk psylliumfrön
2 dl fullkornsmjöl av dinkel
3 dl grovt rågmjöl
4 dl dinkelmjöl
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av vattnet och rör ut jästen.
2. Tillsätt resten av vattnet, honung, salt och frön.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och blanda ihop till en smidig deg, helst i maskin. Annars får man knåda järnet.
4. Låt degen jäsa under bakduk i två timmar.
Sätt ugnen på 250 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord, använd mycket mjöl, men knåda inte degen. Dela den bara i 4 delar och vrid den till långsmala baguetter
6. Lägg baguetterna på plåten och grädda i ca. 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt dem kallna på galler utan bakduk.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 |
31 | |||||
|