Direktlänk till inlägg 13 september 2012

American sticky buns!

Av enkakaiugnen - 13 september 2012 21:00

           

I måndags kväll dök baklusten upp. Det var så längesen jag bakade något nu och jag var så bullsugen så det blev två olika sorters bullar men med samma grunddeg. Det är som vanligt Leilas vetedeg och den här gången blev det också två av hennes varianter till utbakningen. Den första kommer här, American sticky buns! Ganska spännande smak tyckte jag, inte så söta och med markant nötsmak. Glasyren på toppen höjde bullarna lite, annars tror jag att de hade blivit lite torra.


Vetedeg ca. 20 bullar:

½ msk malen kardemumma
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker  
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
11-12 dl vetemjöl special


Fyllning:

50 g pekannötter

50 g valnötter

250 g mjukt smör

1 ½ dl farinsocker

1 msk malen kanel

 

Ägg till pensling

Pekannötter

Råsocker/Strösocker

 

 

Gör så här:

1.Värm mjölken tillsammans med kardemumman tills den är fingerljummen, 37 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt sedan resten av mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg. Spara lite av mjölet till utbakningen.

4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45 minuter.

Gör fyllningen:

5. Krossa nötterna med händerna och blanda dem sedan med smör, socker och kanel till en mjuk smet.

6. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den tunt till en rektangel. Bred på mycket fyllning.

7. Rulla ihop från långsidan till en tajt rulle. Skär rullen i ca. 2 cm breda skivor.

8. Lägg bullarna tätt bredvid varandra i en djup plåt med bakplåtspapper. Lägg över en bakduk och låt jäsa ytterligare 45 minuter.

9. Sätt ugnen på 200 grader.

10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över nötter och socker.

11. Grädda i ca. 10-12 minuter. Låt svalna en stund och ringla sedan över glasyren.

 
 
Katarina

Katarina

14 september 2012 02:46

De ser så goda ut! Gott med glasyr på!

http://hovkonditorn.blogspot.com

enkakaiugnen

15 september 2012 11:05

Jag älskar glasyr så jag håller med :) Trevlig helg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards