Direktlänk till inlägg 29 september 2012
Har spenderat fredag-lördag i Björns familj stuga i Stödeskogarna, balsam för själen. Vi eldade på många fronter, både inne och ute. Idag började vi elda ner det gamla förrådet på tomten och avslutade dagen med middag i Stöde. Jag och svärmor gjorde äppelpaj till efterrätt. Receptet kommer från Buffé och var jättegott! Täcket blev lite knäckigt tack vare sirapen. Väldigt lätt att göra också, man rör bara ihop allt i en kastrull. Trevlig helg!
(Ursäkta bildkvaliteten, glömde finkameran hemma).
Knäckig äppelpaj ca. 6-8 portioner
6 äpplen
lite kanel och socker efter smak (ca. 1 msk av varje)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
1. Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort den från värmen.
2. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena och kanelen.
3. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt och lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö kanel och socker över och blanda runt dem formen.
4. Fördela pajsmeten över äpplena.
5. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
Servera med glass eller vaniljvisp.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
|||
|