Direktlänk till inlägg 5 oktober 2012
Sitter i soffan, kollar på "That 70's shows", dricker kaffe och äter en helt sjukt god kaka! Såna här gånger älskar jag verkligen att baka, det är så himla roligt när det blir så här bra! Det här är verkligen en ny favorit. Den har allt som en mjuk kaka ska ha: den är saftig, degströssel på toppen, philadelphiaost och äpplen. Receptet kommer ur en bakbilaga från Allers som jag fick av svärmor. Den här ska jag definitivt göra fler gånger. Den blir också mitt bidrag till Söta sakers bakutmaning "Månadens sötsak". Här är receptet. Ytterligare en sak jag gillar med receptet är att det står på svenska. Det står "ostkräm" istället för "creme cheese frosting", tack för det.
Mjuka äppelrutor med ostfyllning ca. 16 medelstora rutor
2 syrliga äpplen
125 g smör
½ dl muscovadosocker
2 ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
Strössel:
25 g mandelmassa
25 g smör
1 msk socker
3/4 dl vetemjöl
Ostkräm:
200 g philadelphiaost
3 msk socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en långpanna, ca. 20x25 cm.
Gör strösslet först:
1.Riv mandelmassan och blanda den med mjöl, smör och socker till en smulig massa. Ställ in smuldegen i kylen.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor.
Gör kaksmeten:
3. Vispa ihop socker och smör. Vispa ner ett ägg i taget.
4. Sikta i mjöl och bakpulver.
5. Rör sist i mjölken.
6. Häll smeten i formen.
Gör ostsmeten:
7. Vispa ihop alla ingredienser till ostkrämen och fördela den på smeten i formen.
8. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten och tryck ner dem lite.
9. Strö sist ut strösslet ovanpå äpplena.
10. Grädda i 30 minuter, i nedre delen av ugnen.
11. Låt den kallna och skär den i rutor.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 | |||||||
|