Direktlänk till inlägg 10 oktober 2012

Cheesecake brownies!

Av enkakaiugnen - 10 oktober 2012 16:45

    

I lördags var det tågspels- och middagsdags igen! Vi blev bjudna på en tokgod räksoppa, hembakat bröd och små grekiska pajer. Hur gott som helst! Till efterrätt hade jag gjort de här cheesecakebrowniesarna. Jag gräddade dem liet för länge, men smaken blev väldigt god i alla fall. Jag gillar kombinationen med choklad och cheesecakefyllning, det blir så saftigt. Till kakan hade vi blåbärssås. Något som var både roligt och lite överraskande var att kakan blev så hög och fin! Jag hade en ganska liten form och det skulle vara bikarbonat i receptet, så det var antagligen därför den blev så hög. Den ser ju nästan lite amerikansk ut. Här är receptet.


Cheesecakebrownies ca. 14 st

Browniesmet

3,5 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

125 g rumsvarmt smör

2,5 dl rörsocker

2 ägg

1 1/4 dl kakao

1 tsk vaniljsocker el. ½ tsk vaniljpulver

1,5 dl mjölk

50 g mörk choklad


Cheesecakefyllning

200 g Philadelphiaost

3/4 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

Browniesmet:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Ställ åt sidan.

2. Vispa smör och socker krämigt (om smöret är kallt kan man micra det på låg effekt en några sekunder för att få det rumsvarmt).

3. Vispa ner äggen ett i taget i smörblandningen och rör sedan i kakao och vanilj.

4. Rör ner mjölblandningen och sist mjölken.

5. Hacka chokladen och rör ner i smeten.

6. Häll smeten i en smord och mjölad liten långpanna/teflonform, ca. 15*20 cm.

Cheesecakefyllning:

1. Vispa philadelphiaosten mjuk.

2. Tillsätt socker, ägg och vanilj och vispa tills smeten blir luftig (det blev den aldrig för mig, den var rinnig men det funkade ändå även om muffinsarna blir lite plattare).

3. Häll smeten över browniesmeten och dra med en kniv genom båda smeterna så det blandas lite.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 30 minuter (känn med en provsticka, broniesmeten ska inte vara kladdig).

Låt svalna och skär i bitar. Servera med en bärsås om du vill. Koka då ihop bär och lite socker tills det är lagom sött (ca. 2 msk socker till 2 dl blåbär. Smaka av!)

   
      

 
 
Martin Jansson

Martin Jansson

14 oktober 2012 09:27

Fantastiskt fin blogg. Baka kan du utan tvivel. Kanske har du följt amatörerna i Hela Sverige Bakar. Jag är en av dem :. Du har vekligen öga för att få ett fint slutresultat. Det hade jag behövt. Lycka till i fortsättningen!

http://lillbagarn.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

14 oktober 2012 14:21

Tack, det var fina ord! Ja, jag har sett programmet och gillar det verkligen. Tycker det verkar vara bra upplagt och roliga utmaningar. Hur var det att vara med? Lycka till till dig också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 09:31

     Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället. Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligar...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skapa flashcards