Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012

Små skogshallonpajer!

Av enkakaiugnen - 14 oktober 2012 16:47

     
Här ligger fredagsmyset lite efter... Haft fullt upp med bebisgos i helgen så bloggandet har fått vänta, men nu så! De här små godingarna åt vi i fredags kväll. Receptet kommer från bloggen Bakfnatt och räcker till 3 mindre pajer (ca 13 cm i diameter). De blev jättegoda, skogshallon är ju supergott!

Små skogshallonpajer (Ca. 3 st)

Smulpaj
100 g rumsvarmt smör
0,75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker


Fyllning
4 dl frusna skogshallon
Ca. 2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker(Ev. ½ msk potatismjöl)

 
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
1. Blanda ingredienserna till smulpajen i en skål och tryck ihop till en deg.
2. Lägg hallonen i en kastrull och koka upp dem lite. Rör ner socker och smaka av så det blir lagom sött. Rör eventuellt ner ½ msk potatismjöl om du tycker att det blir för mycket vätska.
3. Tryck ut drygt hälften av pajdegen i botten och utmed kanterna på pajformarna.
4. Lägg hallonfyllningen ovanpå degen.
5. Nyp ihop resten av smuldegen till små platta klumpar och fördela dem ovanpå hallonen.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills pajen fått en fin färg.
Klart! Servera gärna med lite vaniljglass.

 

 
ANNONS
 
Katarina

Katarina

15 oktober 2012 03:04

Det ser jättegott ut!

http://hovkonditorn.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 16 juli 16:56

        Det här var ett perfekt recept för mig. Det går snabbt att göra, kräver få ingredienser och är så lite omständigt som det går. Blev dock lite besviken på resultatet, tyckte smaken blev lite för söt. Nästa gång ska jag prova med hälften av ...

Av enkakaiugnen - Tisdag 16 juli 16:40

Åh denna kärlek till mackor. Kan verkligen förstå Lasse Kronér som skrev boken 80 väldigt goda mackor och David Sundin med kamrat som gjorde en podd om samma bok. Då fokuserade dom visserligen på påläggen tror jag, här är det mer fokus på själva b...

Av enkakaiugnen - Söndag 7 juli 21:14

Först av allt, ursäkta dålig bildkvalitet. Hann inte riktigt med fotandet innan familj och släkt skulle äta upp den. Här är en klassisk rabarberpaj, bara det att rabarberna tog slut så jag fick röra ner lite jordgubbar också. Men det gjorde det ...

Av enkakaiugnen - Söndag 7 juli 20:57

        Våren har inneburit en viss radioskugga, men nu så! Den här sommaren visar sig vara en baksommar. När regnet strilar ner och man mer än någonsin längtar efter en charterresa till vilket varmt land om helst, så får man nöja sig med värmen...

Av enkakaiugnen - Lördag 5 jan 15:18

        I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt n...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se