Direktlänk till inlägg 16 oktober 2012
Helgens tema var ju som sagt bebis och gos. Familj och släkt och mat kunde också varit temat för vi har ätit, umgåtts och kramat bebisar. Allt man kan begära av en helg helt enkelt. I lördags åt vi middag hos mamma och pappa och fick den här äppelkakan. Smaken var jättegod, men vi la till några äpplen i receptet för att den skulle bli lite fruktigare. Servera med vaniljsås!
Äppelpaj!
Pajdeg:
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smält smör
Äppelfyllning:
6 skivade äpplen
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
Smultäcke:
2 dl havregryn
1 dl socker
150 g smält smör
2 dl corn flakes
Gör så här:
1. Arbeta snabbt samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form och förgrädda i 10 minuter i 175 grader.
2. Blanda kanel och vaniljsocker och sötr det över äppelskivorna. Lägg äppelskivorna ovanpå pajdegen.
3. Blanda ingredienserna till smultäcket och strö över det över äppelskivorna.
4. Grädda i 25 minuter i 175 grader.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 | |||||||
|