Direktlänk till inlägg 16 oktober 2012

Mammas äppelkaka!

Av enkakaiugnen - 16 oktober 2012 12:00


Helgens tema var ju som sagt bebis och gos. Familj och släkt och mat kunde också varit temat för vi har ätit, umgåtts och kramat bebisar. Allt man kan begära av en helg helt enkelt. I lördags åt vi middag hos mamma och pappa och fick den här äppelkakan. Smaken var jättegod, men vi la till några äpplen i receptet för att den skulle bli lite fruktigare. Servera med vaniljsås!

 

Äppelpaj!

Pajdeg:

4 ½ dl vetemjöl

1 dl socker

200 g smält smör


Äppelfyllning:

6 skivade äpplen

1 msk kanel

1 msk vaniljsocker


Smultäcke:

2 dl havregryn

1 dl socker

150 g smält smör

2 dl corn flakes


Gör så här:

1. Arbeta snabbt samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form och förgrädda i 10 minuter i 175 grader.

2. Blanda kanel och vaniljsocker och sötr det över äppelskivorna. Lägg äppelskivorna ovanpå pajdegen.

3. Blanda ingredienserna till smultäcket och strö över det över äppelskivorna.

4. Grädda i 25 minuter i 175 grader.

   

 
ANNONS
 
Katarina

Katarina

16 oktober 2012 12:33

Roligt med extra crunch från corn flakes!

http://hovkonditorn.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 16 juli 16:56

        Det här var ett perfekt recept för mig. Det går snabbt att göra, kräver få ingredienser och är så lite omständigt som det går. Blev dock lite besviken på resultatet, tyckte smaken blev lite för söt. Nästa gång ska jag prova med hälften av ...

Av enkakaiugnen - Tisdag 16 juli 16:40

Åh denna kärlek till mackor. Kan verkligen förstå Lasse Kronér som skrev boken 80 väldigt goda mackor och David Sundin med kamrat som gjorde en podd om samma bok. Då fokuserade dom visserligen på påläggen tror jag, här är det mer fokus på själva b...

Av enkakaiugnen - Söndag 7 juli 21:14

Först av allt, ursäkta dålig bildkvalitet. Hann inte riktigt med fotandet innan familj och släkt skulle äta upp den. Här är en klassisk rabarberpaj, bara det att rabarberna tog slut så jag fick röra ner lite jordgubbar också. Men det gjorde det ...

Av enkakaiugnen - Söndag 7 juli 20:57

        Våren har inneburit en viss radioskugga, men nu så! Den här sommaren visar sig vara en baksommar. När regnet strilar ner och man mer än någonsin längtar efter en charterresa till vilket varmt land om helst, så får man nöja sig med värmen...

Av enkakaiugnen - Lördag 5 jan 15:18

        I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt n...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se