Direktlänk till inlägg 18 oktober 2012
Dom här frallorna är jag uppvuxen på. Dom har alltid funnits hemma hos mamma och pappa och så är det nu med. Dom är jättegoda, väldigt saftiga och goda både att rosta och att äta som dom är. Mitt favoritpålägg när jag var liten var ost och amerikansk hamburgerdressing. Knepig kombo kanske, men jag gillar det fortfarande. Här är receptet.
Fattigfrallor ca. 18 st
50 g jäst
5 dl fingerljummet vatten
2 tsk salt
1 tsk socker
1 msk krossat linfrö
ca. 13 dl mjöl
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och lös med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, salt och socker.
2. Rör sist ner mjölet och arbeta ihop till en deg.
3. Dela degen i 18 bitar och rulla dem till bullar.
4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 35 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 275 grader.
5. Grädda i ca. 6 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 | |||||||
|