Direktlänk till inlägg 18 oktober 2012

Fattigfrallor

Av enkakaiugnen - 18 oktober 2012 18:15

    

Dom här frallorna är jag uppvuxen på. Dom har alltid funnits hemma hos mamma och pappa och så är det nu med. Dom är jättegoda, väldigt saftiga och goda både att rosta och att äta som dom är. Mitt favoritpålägg när jag var liten var ost och amerikansk hamburgerdressing. Knepig kombo kanske, men jag gillar det fortfarande. Här är receptet.


Fattigfrallor ca. 18 st

50 g jäst

5 dl fingerljummet vatten

2 tsk salt

1 tsk socker

1 msk krossat linfrö

ca. 13 dl mjöl


Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke och lös med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, salt och socker.

2. Rör sist ner mjölet och arbeta ihop till en deg.

3. Dela degen i 18 bitar och rulla dem till bullar.

4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 35 minuter under bakduk.

Sätt ugnen på 275 grader.

5. Grädda i ca. 6 minuter.



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Måndag 28 maj 21:40

                Nu börjar äntligen tomten att växa till sig lite här och några tappra träd och buskar har börjat ge oss lite godsaker. Underbart med alla sommarsmaker nu! Hade lite ont om tid ena kvällen men ville ändå baka något med de här först...

Av enkakaiugnen - Fredag 11 maj 12:18

  Har inte bloggat på en evighet känns det som. Knappt bakat heller, ekorrhjulet snurrar liksom lite för fort nu. Det roliga är däremot att jag numer har bra baksällskap i form av en glad tvååring som ska hjälpa till. Här om kvällen blev det hallo...

Av enkakaiugnen - Söndag 14 jan 18:45

                  Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå ä...

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 14:01

         Jag älskar mazariner, det är sen gammalt. Har provat att baka i formar med allt ståhej det för med sig och håller mig därför numer till den här typen av kaka. Lika gott men mycket enklare. Denna gång blev det citronglasyr till och det är n...

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 13:45

    Nu är ju julen nästan slut, så det är lite försent för det här receptet men jag måste bara ha kvar det inför nästa år! De här är de godaste lussebullarna jag gjort, de blev så saftiga och det är lite rom i dem också. Det här att baka med rom ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se