Alla inlägg under oktober 2012
Här kommer ett av bröden som jag gjorde förra lördagen. Jag gillar verkligen baguetter och de här blev väldigt goda och ganska salta. De blev inte så spröda, men matiga och smakrika. Perfekt med stark ost och marmelad på. Receptet kommer ur tidningen "Baka".
Grova baguetter Ca. 4 st
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk honung
7 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
1 msk salt
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och värm vattnet till 37 grader (fingervarmt).
2. Häll lite av vattnet på jästen och rör ut den. Häll sedan i resten av vattnet och alla ingredienser utom mjölet och saltet.
3. Häll i mjölet, lite i taget. Arbeta degen i ca. 10 minuter.
4. Tillsätt sedan saltet och arbeta degen i 5 minuter till.
5. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.
6. Ta upp degen på mjölat bakbord, men knåda inte! Dra ut degen till 4 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i ca. 10-15 minuter.
Klart!
Ja, kanelbullens dag är ju på ingång. 4 oktober är det bulledag och bullfest bullfest hela dan. Om du är baksugen och vill baka lite dagen till ära eller inför den, så finns det några olika bullrecept att välja mellan här. Min favorit är rabarberbullarna!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 | |||||||
|