Alla inlägg under oktober 2012

Av enkakaiugnen - 3 oktober 2012 10:45

          

Här kommer ett av bröden som jag gjorde förra lördagen. Jag gillar verkligen baguetter och de här blev väldigt goda och ganska salta. De blev inte så spröda, men matiga och smakrika. Perfekt med stark ost och marmelad på. Receptet kommer ur tidningen "Baka".


Grova baguetter Ca. 4 st

5 dl vatten

50 g jäst

2 tsk honung

7 dl vetemjöl

3 dl grovt rågmjöl

1 msk salt


Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke och värm vattnet till 37 grader (fingervarmt).

2. Häll lite av vattnet på jästen och rör ut den. Häll sedan i resten av vattnet och alla ingredienser utom mjölet och saltet.

3. Häll i mjölet, lite i taget. Arbeta degen i ca. 10 minuter.

4. Tillsätt sedan saltet och arbeta degen i 5 minuter till.

5. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.

6. Ta upp degen på mjölat bakbord, men knåda inte! Dra ut degen till 4 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda i ca. 10-15 minuter.

Klart!

Av enkakaiugnen - 1 oktober 2012 10:45

Ja, kanelbullens dag är ju på ingång. 4 oktober är det bulledag och bullfest bullfest hela dan. Om du är baksugen och vill baka lite dagen till ära eller inför den, så finns det några olika bullrecept att välja mellan här. Min favorit är rabarberbullarna!

Äppel- och mandelkrans!


    

Klassiska kanelbullar!


 

Rabarberbullar!


 

Krämbullar!


    

Mammas bullar!

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards