Direktlänk till inlägg 13 november 2012

Krämiga chokladmuffins med dumle!

Av enkakaiugnen - 13 november 2012 12:00

      

I lördags bakade vi också väldigt väldigt chokladiga muffins. Det blir lätt så när vi två bakar tillsammans. Vi la ner en dumle i varje muffins också, för säkerhets skull. Vi avslutade med det roligaste, garneringen! Sandra gjorde riktigt fina blommor och visade mig hur man gjorde, så resultatet blev faktiskt strålande. Receptet kommer ur "Söta dagar" från "The humingbird bakery", en bra bakbok som är lite annorlunda eftersom den är indelad efter vad man vill baka inför olika årstider och högtider. Här är receptet.


Krämiga chokladcupcakes med dumle 15 st  

75 g rumsvarmt smör

3 dl strösocker

3  1/4 dl vetemjöl

3/4 dl kakao

1/4 tsk salt

1 msk bakpulver

2 ägg

2 1/4 dl mjölk

15 dumlekolor


Cholkadkräm:

60 g mjukt smör

4,5 dl florsocker

0,75 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

100 g philadelphiaost

0,5 msk varmt kaffe


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Vispa ihop smör, socker, vetemjöl, kakao, salt och bakpulver i en skål.

2. Vispa äggen och mjölken i en tillbringare för hand.

3. Häll ner äggbladningen i mjölblandningen lite i taget och rör till en slät smet.

4. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet. Lägg en dumlekola i varje muffins och täck med smet.

5. Grädda i 15-18 minuter, prova med en sticka att de är klara, de ska inte vara kladdiga.

6. Låt muffinsarna svalna innan du dekorerar dem.


Gör glasyren:

1. Vispa ihopsmör, florsocker, kakao och vaniljsocker så det blir krämigt.

2. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet och vispa till en slät smet.

Spritsa eller bred glasyren på muffinsarna och garnera med det du har hemma och tycker blir fint.

Vill man göra blomblad som vi gjorde så ska man använda en tyll med smal halvmåleformning. Man trycker ut lite i taget och drar spritsen rätt upp så de smalnar av uppåt. Man får prova sig fram tills det blir som man vill.

 

 
 
Slickepotten

Slickepotten

13 november 2012 13:10

Vilka snygga muffins!

http://slickepotten.net

enkakaiugnen

18 november 2012 17:37

Tack! Tur jag hade lite hjälp så jag fick till dem!

 
Ellinor

Ellinor

24 november 2012 18:33

Wow, dom muffinsen ser helt klart inbjudande ut! Ska absolut provbaka receptet någon dag! Himla fina också!

http://thoughtsofelle.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

25 november 2012 14:22

Tack! Vad roligt att du vill testa dom! Hör gärna av dig om vad du tyckte om dom!

 
Lin

Lin

28 november 2012 19:09

Nä men gud va otroligt fina o goda muffins, nästan så att jag dreglar på tangentbordet!

http://linslittletreats.blogspot.co.uk

enkakaiugnen

28 november 2012 22:36

Vad roligt, tack! Även om det nu var min kusin som bidrog mest till det vackra. Men man lär sig ju med tiden!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards