Direktlänk till inlägg 13 november 2012
I lördags bakade vi också väldigt väldigt chokladiga muffins. Det blir lätt så när vi två bakar tillsammans. Vi la ner en dumle i varje muffins också, för säkerhets skull. Vi avslutade med det roligaste, garneringen! Sandra gjorde riktigt fina blommor och visade mig hur man gjorde, så resultatet blev faktiskt strålande. Receptet kommer ur "Söta dagar" från "The humingbird bakery", en bra bakbok som är lite annorlunda eftersom den är indelad efter vad man vill baka inför olika årstider och högtider. Här är receptet.
Krämiga chokladcupcakes med dumle 15 st
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1/4 tsk salt
1 msk bakpulver
2 ägg
2 1/4 dl mjölk
15 dumlekolor
Cholkadkräm:
60 g mjukt smör
4,5 dl florsocker
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
0,5 msk varmt kaffe
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Vispa ihop smör, socker, vetemjöl, kakao, salt och bakpulver i en skål.
2. Vispa äggen och mjölken i en tillbringare för hand.
3. Häll ner äggbladningen i mjölblandningen lite i taget och rör till en slät smet.
4. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet. Lägg en dumlekola i varje muffins och täck med smet.
5. Grädda i 15-18 minuter, prova med en sticka att de är klara, de ska inte vara kladdiga.
6. Låt muffinsarna svalna innan du dekorerar dem.
Gör glasyren:
1. Vispa ihopsmör, florsocker, kakao och vaniljsocker så det blir krämigt.
2. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet och vispa till en slät smet.
Spritsa eller bred glasyren på muffinsarna och garnera med det du har hemma och tycker blir fint.
Vill man göra blomblad som vi gjorde så ska man använda en tyll med smal halvmåleformning. Man trycker ut lite i taget och drar spritsen rätt upp så de smalnar av uppåt. Man får prova sig fram tills det blir som man vill.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 | |||||
|