Direktlänk till inlägg 10 december 2012

Daimtryffel!

Av enkakaiugnen - 10 december 2012 14:00

 

Här är sista receptet från godisbaket med Johan och Sandra. Det är ju alltid tråkigt när det är det sista av något, men samtidigt så har jag sparat det bästa till sist faktiskt. Dom här tryfflarna var så otroligt goda! Daim och cointreau tillsammans är ju klockrent. Väl värda ett försök! När vi hade packat ihop allt sent i fredags kväll och jag skulle skjutsa hem dom igen så sa Johan: "det är så tråkigt nu att vi har gjort det här för nu är det ju ett helt år tills nästa gång". Jag håller helt med och blir så glad när han säger så. Och lovade att vi faktiskt kan påskbaka lite i år också. Kanske en ny tradition på g? Här är hur som helst receptet, från Arla denna gång.


Daimtryffel 40 bitar

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
1 dl Kesella kvarg, 100 %
2 msk konjak eller likör
ca 100 g daim
kakao



Gör så här:
1. Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.
2. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta.
3. Rör i kvarg och konjak.
4. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka därefter daimen dajmen och rör ner den i smeten.
5. Häll smeten på ett bakplåtspapper, t.ex på en bricka och bred ut den jämnt. Låt den stelna i kylen ca 1 tim.
6. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor.Vi provade att stnasa ut små figurer med små pepparkaksformar. Det blev jättefint!
7. Pudra över kakao och förvara kallt.
Klart! Perfekt present att ge bort.
 
Den ljusare sorten är daimtryffeln.    
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 5 jan 15:18

        I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt n...

Av enkakaiugnen - Fredag 4 jan 15:45

  Om det är något jag längtar efter i början av julen och i adventstider så är det saffran. Saffran i lussebullar och småkakor, saffransglass med chokladsås och saffransbiscotti. I år bjöd mamma på saffranspannacotta i mellandagarna. Den var toppa...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 16:00

Underbara vinter! Ibland i alla fall. När det är sådär vitt och vackert och fem minusgrader. När man får sitta på en is i solen och dricka varm choklad med lite annat i och, om man har riktig tur, vara omgiven av sina vänner. Då är det fint. J...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 15:15

  Här är en av mina nya favoriter. Hittade detta recept i somras och har säkert bakat dem 15 gånger sedan dess. De blir riktigt goda och väldigt lika vanligt bröd med mjöl, det är därför jag gillar dem. De får också en hård skorpa och jag brukar k...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 14:57

        Det var en evighet sedan jag bloggade nu! Men nu är det ju jul och det bara älskar jag. Allt ifrån alla ljus i både levande och mindre levande form, till ljusslingor, pynt, granris och såklart, alla godsaker. Jag äter ganska sällan det jag...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se