Direktlänk till inlägg 1 maj 2013
De här kom till en kväll förra veckan när jag fick ett desperat sötsug som jag inte kunde kontrollera. Det är faktiskt ganska sällan som sötsuget vinner över latheten i bemärkelsen att baka istället för att tina ur frysen. Men den här gången gick det av bara farten och dom blev supergoda. Kan ha berott på sötsuget också, men jag blev faktiskt jättenöjd. Här är receptet:
Choklad- och mandelmassamuffins 12 st
½ dl farinsocker
1 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
lite salt
50 g smält smör
½ dl mjölk
½ dl grädde
50 g choklad i bitar
mandelmassa att riva över
Ev. hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg, socker och farinsocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Rör ner smör, mjölk och mjölblandning i äggsmeten och rör tills det blir en len smet.
5. Häll smeten i muffinsformar i en muffinsplåt.
Sen kan man välja lite hur man gör. Antingen har man i både hallon och choklad i några eller så har man bara choklad och bara hallon i några. Sen river man mandelmassa över de man tycker det ska bara mandelmassa på.
6. Sedan gräddar man dom i ca. 15 minuter
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 |
30 |
31 | |||||
|