Direktlänk till inlägg 11 maj 2013
I lördags grillade vi för första gången i år. Grillsuget är ju enormt just nu och alla sommarsmaker som man har saknat hela vintern. Jordgubb och rabarber är ju också två smaker som man förknippar väldigt mycket med sommar och som man saknat, så när jag hittade det här efterrättsreceptet så var det bara att köra. Flera moment och lång kylning men inte så svårt och riktigt gott tyckte jag! Riktigt somrig efterrätt och perfekt bufférätt som man kan göra ordning långt i förväg. Här är receptet, från allt om mat.
Citronfromage med rabarber- och jordgubbskompott ca. 10 port.
4 st gelatinblad
1 citron, saft och skal
2 lime, saft och skal
2 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl vispgrädde
350 g rabarberstjälkar
0,5 l jordgubbar
1 dl strösocker
0,5 vaniljstång, snittad och skrapad
Gör så här:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 |
30 |
31 | |||||
|