Direktlänk till inlägg 13 maj 2013

Jordgubbs- och rabarberbullar!

Av enkakaiugnen - 13 maj 2013 17:45

        

Om man gillar saftiga bullar så har man kommit rätt nu. Det här är sommar paketerad i bullform. Jag gillar verkligen bullar fyllda med något, så när det blev en massa jordgubbs- och rabarberkompott över från efterrätten (finns här) så gjorde jag bullar av den. Man får vara lite försiktig så man inte bara vräker på jordgubbskompott, för då blir det lite för söligt. Ett ganska tunt lager ska det vara. Och har man en muffinsform så är det en superbra idé att lägga ner bullarna däri, för då blir dom högre och får finare form. Ungefär som med nylonstrumpbyxor: håller in och trycker upp...



Jordgubbs- och rabarberbullar Ca. 25 st

50 g jäst

5 dl mjölk    

175 g smör

1 dl socker

½ tsk salt

1 ägg

2 tsk kardemumma

13-15 dl mjöl

 

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke.

2. Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt).

3. Häll lite av vätskan över jästen och rör ut den. Häll sedan i resten av vätskan.

4. Blanda i salt, socker, kardemumma och ägg.

5. Blanda ner mjölet lite i taget och arbeta ihop till en deg (jag använde 13 dl först och resten till utbakning)

6. Låt degen jäsa under duk i ca. 30 min.

7. Gör fyllningen under tiden: Rabarber- och jordgubbskompott och låt den svalna.


8. Ta upp degen på mjölat bakbord (jag delade degen i 2 delar för att det blev smidigare att hålla på med den då), knåda lite och kavla sedan ut den till en rektangel.

9. Bred ut kompotten över rektangeln - ta inte för mycket!

10. Vik ena långsidan av rektangeln till den andra långsidan och rulla sedan ihop till en rulle.

11. Skär rullen i "skivor" och lägg varje skiva

i en bullform. Använd gärna en muffinsform som sagt, då blir bullarna högre.   

12. Låt bullarna jäsa 30 min till under duk. Sätt ugnen på 250 grader.

13. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda i 8-10 minuter.

Klart!

Ät dem på en solig plats med bra läsning till. Ledigt!

 
 
Bland bakverk och kastruller

Bland bakverk och kastruller

13 maj 2013 19:46

Vad smakrikt och gott med rabarber och jordgubb i bullarna!!

http://www.peachloveinfood.blogspot.com

 
Ingen bild

husetbakomlindarna.blogspot.com

14 maj 2013 13:44

Det vattnas i munnen/Finas mammis

enkakaiugnen

16 maj 2013 21:44

Hehe, vad bra :) Det är ju meningen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards