Direktlänk till inlägg 27 maj 2013
Den här kan man ägna sig åt om man har tid över. Det är en blondie, alltså som en brownie fast med vit choklad så den är ganska kladdig. Inuti kakan brer man ut en philadelphiacrème och så gräddar man det hela med vit choklad på toppen. Ni hör ju, det kan inte gå fel detta. Prova den, prova!
Rabarberblondies Ca 16 st
Blondiesmet:
150 g margarin el. smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
100 g vit choklad
Rabarberphiladelphiakräm
150 g rabarber
1 msk vatten
½ dl strösocker
200 g philadelphiaost
2 äggulor
Garnering:
100 g vit choklad
Gör så här:
Gör krämen först:
1. Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme med vatten och socker tills de är mjuka, i ca. 15 minuter. Om det är mycket vatten kvar, så låt det koka lite till.
2. Låt rabarbern svalna lite och rör ner philadelphiaosten och äggulorna. Vispa med elvisp om det är svårt att blanda. Lämna krämen en stund.
Gör kakan:
Sätt ugnen på 150 grader.
3. Smält smöret.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Rör ner mjöl och smör i äggvispet.
6. Hacka den vit chokladen grovt.
7. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad form (ca 15 X 25 cm) och bred sedan philadephilakrämen över smeten. Lägg resten av smeten över krämen så den täcker krämen.
8. Strö över den vit chokladen.
9. Grädda i 40 minuter, mitt i ugnen. Känn efter med en sticka att den är klar.
10. Låt den svalna och skär den sedan i bitar.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 |
30 |
31 | |||||
|