Direktlänk till inlägg 31 maj 2013

Tigerkladdkaka! (den brända)

Av enkakaiugnen - 31 maj 2013 23:01

 

Ja, tänk vad man kan rädda saker med lite florsocker. Den ser ju riktigt god och obränd ut. Allting går att sälja med mördande reklam. Nu är ju inte det min starkaste gren, så den här lär nog förbli oäten. Fast om jag inte hade bränt den, hade den nog gått åt fort, för den var supergod under det brända. Det är en tigerkladdkaka, och jag hittade den i en sån där "Sommarbaka"-bilaga som jag fick av svärmor. Gillar verkligen dom där små bakbilagorna från Hemmets, Allers och liknande. Det är något med min barndom tror jag, mormor har alltid haft såna hemma. Nästan så jag hör svensktoppen i bakgrunden när jag ser dom.


Tigerkladdkaka 12-14 bitar

100 g vit choklad

200 g smör

100 g mörk choklad

4 ägg

2 ½ dl strösocker

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 ½ tsk vaniljsocker

50 g hallon


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Hacka och smält den vita chokladen med 100 g smör över vattenbad.

2. Smält den mörka chokladen med 100 g smör på samma sätt.

3. Vispa ihop ägg och socker och dela upp smeten i två skålar.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.

5. Rör ner den vita chokladblandningen i ena äggsmeten och den mörka chokladen i den andra äggsmeten.

6. Fördela vetemjölsblandningen jämnt i skålarna.

7. Varva ljus och mörk smet i en smord och bröad tårtform med avtagbar kan (24 cm i diam).

8. Strö över hallonen.

9. Grädda längst ner i ugnen 20-25 minuter. Låt svalna och stå i kylen några timmar.

Servera ev. med grädde och jordgubbar.


 


 

 
 
Bland bakverk och kastruller

Bland bakverk och kastruller

5 juni 2013 15:21

Låter riktigt gott med tigerkladdkaka!!!

http://www.peachloveinfood.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 09:31

     Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället. Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligar...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skapa flashcards