Direktlänk till inlägg 17 juni 2013

Cookie rabarberpaj!

Av enkakaiugnen - 17 juni 2013 09:45


   

En rabarberpaj blev det ju igår också, och jag hade ju som sagt höga förväntningar på den. De förväntningarna föll dock lite väl platt. Den blev inte lika god som jag hade tänkt... Jag hade mörkt muscovadosocker istället för ljust som i receptet och så bytte jag ut pekannötterna mot hasselnötter. Tror det var problemet. Så därför kommer originalreceptet istället, som det ska vara. För min paj fick en lite för mustig smak, så gör man bara som man ska så tror jag inte att det är några problem. Vi gjorde däremot det bästa av situationen och packade ner pajen med glass och kaffe, tog med vår inneboende hund och gick till närmsta sjö och åt upp den. Där smakade den lite bättre, vilket jag också tydligen gjorde för jag hade mygg överallt. Men vad gör man inte för lite sommarfeeling.
Här är receptet.


Cookie rabarberpaj (4-6 portioner)

500 g rabarber i 2 cm stora bitar

70 g pekannötter

100 g rumsvarmt smör

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl  + 0,75 dl ljust muscovadosocker

1 krm salt

1 msk Maizena


Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader.

1. Hacka nötterna grovt.

2. Läggsmör, mjöl, bakpulver, nötter, 1 dl socker och salt i en bunke. Blanda ihop till en sammansatt och smidig deg.

3. Lägg rabarberbitarna i en pajform och strö över resten av sockret och Maizenamjölet och blanda runt.

4. Fördela degen över rabarberbitarna så de täcks.

5. Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter.

Låt svalna och pudra gärna med florsocker innan servering. Servera med glass eller vaniljsås!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 5 jan 15:18

        I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt n...

Av enkakaiugnen - Fredag 4 jan 15:45

  Om det är något jag längtar efter i början av julen och i adventstider så är det saffran. Saffran i lussebullar och småkakor, saffransglass med chokladsås och saffransbiscotti. I år bjöd mamma på saffranspannacotta i mellandagarna. Den var toppa...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 16:00

Underbara vinter! Ibland i alla fall. När det är sådär vitt och vackert och fem minusgrader. När man får sitta på en is i solen och dricka varm choklad med lite annat i och, om man har riktig tur, vara omgiven av sina vänner. Då är det fint. J...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 15:15

  Här är en av mina nya favoriter. Hittade detta recept i somras och har säkert bakat dem 15 gånger sedan dess. De blir riktigt goda och väldigt lika vanligt bröd med mjöl, det är därför jag gillar dem. De får också en hård skorpa och jag brukar k...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 14:57

        Det var en evighet sedan jag bloggade nu! Men nu är det ju jul och det bara älskar jag. Allt ifrån alla ljus i både levande och mindre levande form, till ljusslingor, pynt, granris och såklart, alla godsaker. Jag äter ganska sällan det jag...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se