Direktlänk till inlägg 27 juni 2013
Att baka med vinbär var något jag upptäckte förra året, när jag gjorde en muscovadokaka med vinbär och kunde inte sluta äta den. Den finns här. Därför blev jag fast i år igen, när jag hittade ett till vinbärsrecept. En ganska lättbakad men ändå väldigt maffig kaka blev resultatet. God och sötsyrlig smak som jag verkligen gillar. Ett hett baktips när det regnar alltså. Här är receptet, ur tidningen Hembakat.
Vinbärskaka med mandelmassa.
4 ägg
3 dl socker
150 g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
2 tsk malen kardemumma
½ tsk bakpulver (la jag till på eget bevåg)
5 dl svarta och/eller röda vinbär (totalt 5 dl om du blandar)
1 dl pärlsocker
75 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mandelmassan i äggvispet.
2. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver och rör sedan ner det i äggvispet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Strö vinbären över smeten och tryck ner dem lite med en sked.
5. Strö över pärlsockret och hyvla sist över smöret så det täcker kakan.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 50 minuter (känn med en sticka att den är klar, den ska inte vara kladdig).
Servera som den är eller med glass eller vaniljsås.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||
|