Direktlänk till inlägg 27 juni 2013

Vinbärskaka med mandelmassa!

Av enkakaiugnen - 27 juni 2013 23:00

   

Att baka med vinbär var något jag upptäckte förra året, när jag gjorde en muscovadokaka med vinbär och kunde inte sluta äta den. Den finns här. Därför blev jag fast i år igen, när jag hittade ett till vinbärsrecept. En ganska lättbakad men ändå väldigt maffig kaka blev resultatet. God och sötsyrlig smak som jag verkligen gillar. Ett hett baktips när det regnar alltså. Här är receptet, ur tidningen Hembakat.


Vinbärskaka med mandelmassa.

4 ägg

3 dl socker

150 g riven mandelmassa

4 dl vetemjöl

2 tsk malen kardemumma

½ tsk bakpulver (la jag till på eget bevåg)

5 dl svarta och/eller röda vinbär (totalt 5 dl om du blandar)

1 dl pärlsocker

75 g smör


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mandelmassan i äggvispet.

2. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver och rör sedan ner det i äggvispet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Strö vinbären över smeten och tryck ner dem lite med en sked.

5. Strö över pärlsockret och hyvla sist över smöret så det täcker kakan.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 50 minuter (känn med en sticka att den är klar, den ska inte vara kladdig).

Servera som den är eller med glass eller vaniljsås.

   

 
 
Katarina

Katarina

28 juni 2013 09:54

Ser saftig och god ut!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

 
Ingen bild

husetbakomlindarna.blogspot.com

28 juni 2013 10:07

Jag bakar min egen påhittade vinbärstårta varje år och vi älskar den. Får nog lägga ut det receptet när vinbären mognat här. Jag måste pröva din kaka då också! Kram/Finas mammis

enkakaiugnen

7 juli 2013 23:04

Det lät jättegott! Är det med kola? Ja, lägg ut det så man kan kolla, gillar vinbärskakor! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 09:31

     Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället. Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligar...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skapa flashcards