Direktlänk till inlägg 7 augusti 2013
Mera syltkakor! Perfekt att baka nu när man har en massa sylt och bär till övers. Väldigt enkla att göra också och jag har insett en sak med de här godingarna. Man måste knåda degen länge innan man bakar ut dom, då spricker dom inte. Bake away!
Syltkakor ca. 50 st.
5 ½ dl vetemjöl
1 dl maizenamjöl eller potatismjöl
1 ½ dl florsocker
300 g smör
½-1 msk kallt vatten
Valfri sylt, jag använde blåbärssylt.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Hacka smöret i små bitar och häll mjölblandningen över. Hacka ihop och knåda sedan ihop till en deg utan smörklumpar.
3. Häll i vattnet och knåda bara så att degen precis går ihop.
4. Lägg degen i en plastpåse i kylen i minst en timme.
5. Dela degen i 5 lika stora bitar och rullar 10 bollar av varje bit. Lägg bollarna på en plåt och platta till dom lite.
6. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg ner lite sylt i den.
7. Grädda i ca. 10 minuter.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|