Direktlänk till inlägg 26 augusti 2013
Jag har varken bakat eller bloggat på några dagar nu, har helt enkelt inte hunnit. Men då brukar ju baksuget infinna sig bara jag får tid och det fick jag i fredags. Jag trivs så väldans bra när jag får stå och greja och dona i min ensamhet, lyssna på Morgonpasset och vara kreativ. Jag började göra en lingonkaka som lät så jäkla god, med vaniljfyllning. Men mitt i baket upptäckte jag att det inte fanns några lingon i världen. Inte i min frys i alla fall. Så det fick bli vinbär i istället, men det funkade lika bra och den blev faktiskt riktigt god! Jag gillar när det är lite brytningar, syrligt och sött, det blir inte så sliskigt då. Så här är receptet, verkligen värt ett försök!
Vinbärskaka med vanilj 10-12 bitar.
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
50 g smör, smält
1 dl vatten
Ca 4 dl vinbär (färska eller frysta)
Fyllning:
100 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
1. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner bakpulver, mjöl och smör.
2. Koka upp vattnet och blanda ner det. Rör ihop allt till en smet.
3. Smörj och bröa en form och häll smeten i formen.
4. Sprid ut vinbären över kakan och tryck ner dem lite.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Lossa formen från kakan och låt den svalna.
Fyllning:
1. Smält smöret och tillsätt mjölken.
2. Vispa ner vaniljsocker och låt allt puttra i ca. 2 minuter under omrörning.
3. Dela kakan i två bottnar och fördela vaniljmjölken över bottnarna.
4. Sätt ihop bottnarna och strö över florsocker.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|