Direktlänk till inlägg 8 september 2013

Roy Fares äppelmuffins med crumble!

Av enkakaiugnen - 8 september 2013 20:15

     

Det luktar kanel i hela lägenheten nu och jag gillar det verkligen, det luktar ju bullar. Men det är inga bullar utan äppelbakning som pågår. Eller pågick snarare. Nu är det klart och det blev scones, äppelsnittar och Roy Fares äppelmuffins. Först ut blir äppelmuffinsen eftersom de blev godast helt enkelt. Ha i så mycket äpplen som möjligt, det är hela grejen.


Äppelmuffins med crumble Ca. 15 st

100 g smör

2 ägg  

3 dl strösocker

7 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 ½ msk kardemumma

3 dl mjölk

3 äpplen


Havrecrumble:

75 g smör

1 dl strösocker

1, 75 dl havregryn

1 msk malen kanel

½ dl vetemjöl


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

1. Smält smöret.

2. Blanda de torra ingredienserna förutom sockret.

3. Vispa ägg och socker pösigt och rör därefter ner mjölblandningen och mjölken lite i taget.

4. Rör sist ner smöret.

5. Skala och klyfta äpplena.

6. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Tryck ner 3-4 äppelbitar i varje muffins.

7. Smält smöret till havrecrumblen och blanda i resten av ingredienserna. Fördela strösslet på muffinsarna.

8. Grädda i ca. 20-25 minuter mitt i ugnen.

Klart! Funkar bra som dom är, eller med vaniljsås till.

 

 
 
Ingen bild

Annelie

8 september 2013 21:44

Ser fantastiskt läckra ut... crumble något helt nytt för mej.

 
Ingen bild

Josephine

13 mars 2015 14:05

Hej! Toppenfin blogg, den kom upp när jag googlade för receptet på äppelmuffins med crumble, muffinsen ser verkligen goda ut men ska det verkligen vara 1,5 msk kardemumma? Det är ju gott å och så men så mycket har man ju knappt i en bulldeg 😳

 
Ingen bild

Tove

9 april 2016 13:16

Jättegoda.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 09:31

     Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället. Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligar...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skapa flashcards