Direktlänk till inlägg 30 september 2013
Har fått en ny brödfavorit, en limpa som jag gjorde i morse. Den går jättefort att göra. Man rör bara ihop allt och så ska det jäsa 30 minuter och sen gräddas lika länge. Den blev ganska saftig också tycker jag och smakrik. Prova!
Råglimpa 1 st
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten (37 grader)
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
½ dl sirap
25 g smör, smält
5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet lite i taget och rör ut jästen i det.
2. Tillsätt salt, sirap, brödkyddor och smör.
3. Rör ner rågmjölet lite i taget och sist vetemjölet.
4. Knåda ihop degen eller kör den i en köksassistent.
5. Forma degen till en limpa eller lägg degen i en form med bakplåtspapper.
6. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Grädda i 30 minuter.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|