Direktlänk till inlägg 15 november 2013

Blåbärskaka med philadelphiaost!

Av enkakaiugnen - 15 november 2013 23:15

 

Det kliar lite i bakfingrarna nu, och jag har en massa julrecept som ligger här omkring så jag ska bara se till att få lite baktid inom kort så blir det en väldans massa jul här! Det här receptet har ingen julkänsla alls, men funkar riktigt bra ändå. Det här är en sockerkaka med blåbär och philadelphiaost. En lite twist på min all time high-kaka, nämligen denna. Det är favorit när det gäller mjuka kakor, men den här gången fanns inte tiden. Så då gjorde jag en enklare variant. Grunden är ett sockerkaksrecept som jag piffat till med lite blåbär och philadelphiaost. Så här gjorde jag.


Blåbärskaka

2 ägg

2 ½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl mjölk

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Lite salt

1 dl blåbär

Ca. 1 msk potatismjöl (om du har frysta blåbär)

50 g philadelphiaost


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.

2. Smält smöret.

3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

4. Vänd ner mjölblandningen och därefter smält smör och mjölk.

5. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform

6. Lägg potatismjölet i en skål och häll de frysta blåbären däri. Skaka skålen lite så att blåbären blir vita av potatismjölet. Lyft upp blåbären och sprid ut dem över kakan.

7. Klicka ner philadelphiaosten i kakan och tryck ner den lite.

8. Grädda i 30-35 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar, den ska inte vara kletig.

Pudra gärna med lite florsocker när den svalnat. Klart!

 

 
 
Terese

Terese

16 november 2013 08:40

Den kakan såg smarrig ut!

Ville bara titta in och säga att det var roligt att se dig i tidningen idag. Vilket bra repotage det blev!

Hoppas du får en fin lördag!

http://slickepotten.net

enkakaiugnen

17 november 2013 18:30

Tack, roligt att du såg artikeln! :) Hoppas du hade en fin helg du med!

 
Ingen bild

Malin

16 november 2013 08:58


jag vill bara säga att du har en otroligt trevlig och lockande blogg. Härliga recept.
Å är du med i tidning, va kul. Vilken tidning?

enkakaiugnen

17 november 2013 18:29

Kul att höra! Det är ju det som är meningen, att den ska vara lite inspirerande! Jag var med i Sundsvalls Tidnings helgbilaga igår. :)

 
Ingen bild

ewa Nilsson

17 november 2013 12:26

Vilken underbar blogg. Mitt äldsta barnbarn Moa 12 år i onsdags, som säger att hon ska bli konditor fick av mig massor av bakformar, verktyg och recept och idag har vi suttit tillsammans och gått igenom hela din blogg. Verkligen lärorikt för oss båda. Ha en fortsatt bra helg.
Hälsningar Ewa

enkakaiugnen

17 november 2013 18:28

Åh vad roligt, roligt att börja med bakningen så tidigt! Och att ni gör det tillsammans! Kul att ni gillar bloggen, hör gärna av er om ni provar något recept, med vad ni tyckte om det. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards