Direktlänk till inlägg 19 november 2013

Saffransgrottor med hjortron!

Av enkakaiugnen - 19 november 2013 20:30

    Ikväll bakade jag med motstånd. Ingen mortel, ingen våg, inget potatismjöl och ingen apelsin. Så jag struntade i apelsinen och skapade en mortel och måttade saffran med ögat. Resulatet? Ja, de blev för dåligt gräddade. Det är kul nästan jämt det här. Men smakerna var grymma tillsammans, hjortron och saffran gifte sig helt perfekt. Så hade jag bara gräddat dom i två minuter till så hade de varit perfekta. Learning by doing var det va?


Saffransgrottor med hjortron 25 st

1 paket saffran, 0,5 g

1 tsk hett vatten

200 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

4 dl vetemjöl

½ dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Ca. 1 dl hjortronsylt


Gör så här:

1. Blanda vattnet och saffranet i en stor bunke.

2. Tillsätt smöret och sockret i bunken och vispa med elvisp några minuter tills det gått ihop bra.

3. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och rör ner det i den andra smörblandningen. Arbeta tills degen går ihop och knåda den mycket så den blir jämn.

4. Forma degen till två rullar och låt dem vila i rumstemperatur i ca. 15 minuter.

5. Sätt ugnen på 175 grader.

6. Sätt ut småkaksformar på en plåt och dela degen i 25 bitar. Rulla degen till bollar och lägg en i varje form.

7. Gör en fördjupning i varje boll och fyll med hjortronsylt.

8. Grädda i ca. 15 mintuter. Låt svalna.

Klart!

   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se