Direktlänk till inlägg 19 november 2013

Saffransgrottor med hjortron!

Av enkakaiugnen - 19 november 2013 20:30

    Ikväll bakade jag med motstånd. Ingen mortel, ingen våg, inget potatismjöl och ingen apelsin. Så jag struntade i apelsinen och skapade en mortel och måttade saffran med ögat. Resulatet? Ja, de blev för dåligt gräddade. Det är kul nästan jämt det här. Men smakerna var grymma tillsammans, hjortron och saffran gifte sig helt perfekt. Så hade jag bara gräddat dom i två minuter till så hade de varit perfekta. Learning by doing var det va?


Saffransgrottor med hjortron 25 st

1 paket saffran, 0,5 g

1 tsk hett vatten

200 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

4 dl vetemjöl

½ dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Ca. 1 dl hjortronsylt


Gör så här:

1. Blanda vattnet och saffranet i en stor bunke.

2. Tillsätt smöret och sockret i bunken och vispa med elvisp några minuter tills det gått ihop bra.

3. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och rör ner det i den andra smörblandningen. Arbeta tills degen går ihop och knåda den mycket så den blir jämn.

4. Forma degen till två rullar och låt dem vila i rumstemperatur i ca. 15 minuter.

5. Sätt ugnen på 175 grader.

6. Sätt ut småkaksformar på en plåt och dela degen i 25 bitar. Rulla degen till bollar och lägg en i varje form.

7. Gör en fördjupning i varje boll och fyll med hjortronsylt.

8. Grädda i ca. 15 mintuter. Låt svalna.

Klart!

   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 5 jan 15:18

        I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt n...

Av enkakaiugnen - Fredag 4 jan 15:45

  Om det är något jag längtar efter i början av julen och i adventstider så är det saffran. Saffran i lussebullar och småkakor, saffransglass med chokladsås och saffransbiscotti. I år bjöd mamma på saffranspannacotta i mellandagarna. Den var toppa...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 16:00

Underbara vinter! Ibland i alla fall. När det är sådär vitt och vackert och fem minusgrader. När man får sitta på en is i solen och dricka varm choklad med lite annat i och, om man har riktig tur, vara omgiven av sina vänner. Då är det fint. J...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 15:15

  Här är en av mina nya favoriter. Hittade detta recept i somras och har säkert bakat dem 15 gånger sedan dess. De blir riktigt goda och väldigt lika vanligt bröd med mjöl, det är därför jag gillar dem. De får också en hård skorpa och jag brukar k...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 14:57

        Det var en evighet sedan jag bloggade nu! Men nu är det ju jul och det bara älskar jag. Allt ifrån alla ljus i både levande och mindre levande form, till ljusslingor, pynt, granris och såklart, alla godsaker. Jag äter ganska sällan det jag...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se