Direktlänk till inlägg 17 december 2013
Här kommer en extremt snabbakad och lättbakad efterrätt med juliga inslag, i form av glöggsirap. Vi åt lite lyxigare middag här hemma i helgen och precis innan vi skulle sätta oss och äta och ugnen fortfarande var varm, så gjorde jag de här små bakelserna. Sen fixade dom sig själva i ugnen. Jag tyckte att de blev riktigt goda, det enda problemet var att de blev lite degiga i botten. Men sirapen tillsammans med äpplena och sedan glass till det blev jättegott! Om man vill kan man skära dem i ännu mindre bitar och servera till glögg eller som tilltugg. Här är receptet, från Arla.
Äppeltarte med glöggsirap. 10 bitar.
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Lägg de frysta smördegsplattornapå en plåt med bakplåtspapper.
2. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen.
3. Strö över sockeroch kanel. Hyvla över smöret.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min tills de får fin färg.
5. Koka ihop glöggeni en kastrull på låg värme till sirapskonsistens (tar en stund). Låt glöggsirapen svalna något.
6. Skär varje längd i 5 bitar. Ringla glöggsirapenöver äppeltarten.
Servera med glass!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|