Direktlänk till inlägg 9 april 2014
Här kommer två riktiga favoriter i repris! Tänkte egentligen göra ett inlägg om Elvis Presley-cupcaken längst ner, men så hittade jag igen de här och det är ju lite mer våriga. Passar perfekt för lite frysrensning. Det här receptet är från början en vinbärskaka som ni hittar här om ni hellre vill göra den i kakform. Om man ofta tycker att det blir för mäktigt och sliskigt med godsaker och bakverk så kan den här kakan/muffinsen passa bra. De är nämligen lite syrliga i smaken, vinbären tar ut sin rätt men det passar väldigt bra ihop med muscovadosockret.
Vinbärsmuffins 12 st
150 g rumsvarmt smör
2 dl muscovadosocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
lite salt
1 dl mjölk
2 dl vinbär (går bra med både svarta och röda)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Rör/vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggen, ett i taget.
3. Blanda mjöl, bakpulver, kokos och salt i en skål och rör sedan ner det i smeten.
4. Tillsätt mjölk och blanda väl.
5. Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 5 minuter.
6. Ta ut muffinsplåten och strö vinbären över muffinsarna. Tryck ner vinbären lite så de fastnar i smeten.
7. Grädda i ytterligare 10-12 minuter. Känn med en sticka att de är klara.
Ät som de är, eller med en klick grädde. Mumsigt värre!
Är man mer sugen på chokladmuffins så tycker jag absolut att man ska prova de här, hur goda som helst!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|