Direktlänk till inlägg 26 april 2014

Smulpaj med blandade bär!

Av enkakaiugnen - 26 april 2014 10:00

   

Här är en återvinningspaj. Jag tycker det är ett fiffigt sätt att slippa slänga mat, att göra paj av det. Jag brukar frysa in överbliven frosting och glasyr, pajdegar och olika smulpajsströssel. Superbra att ha om man vill fixa en paj eller flera lite snabbt. Igår var en sån kväll så jag rotade igenom lådorna och hittade en påse med smuldeg och en med digestivecrunch. Så jag blandade ihop de två och fick en ny pajdeg. Till det tinade jag lite olika bär, rörde ner strösocker och potatismjöl, la alltihop i två små ugnsformar och strödde smuldegen över. Lite gräddning på det så är man hemma sen. Men en smulpaj dessutom. Det här är mitt bidrag till Söta sakers bakutmaning Månadens Sötsak denna månad, där temat är "knaprigt".


Återvinningspaj med blandade bär 2 st små

50 g kallt smör, i tärningar

0,25 dl muscovadosocker

0,75 dl fullkornsvetemjöl

1 dl fullkornshavregryn

(eller pajdeg sedan innan)

3 dl blandade frysta bär (mängden minskar när de tinar)

2-3 msk strösocker

1 msk potatismjöl


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Smörj två små pajformar med smör.

2. Nyp ihop smöret med socker, mjöl och gryn till en smulig massa. Är den för fast så ha i lite mer havregryn. Eller använd deg sedan innan.

3. Låt bären tina och rör sedan ner socker och potatismjöl (häll ev. av lite vätska innan).

4. Häll bären i formarna och strö smulpajen över.

5. Grädda i ca. 15-20 minuter.

Klart!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards