Direktlänk till inlägg 21 november 2015
Hittade en julig liten chokladkaka som jag testade. Den fick en stark chokladsmak utan att bli besk. Riktigt god så den kommer jag deifinitivt testa igen. Här är recepetet, ur tidningen BAKA.
Krackelerade chokladkakor Ca. 35 st
100 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
4 tsk nescafé
1 tsk bakpulver
lite salt
60 g smör
1, 75 dl farinsocker
1 ägg
1 msk mjölk
2 dl florsocker
Gör så här:
1. Smält chokladen och låt den svalna lite.
2. Sikta ihop mjöl, kakao, kaffepulver, bakpulver och salt i en skål.
3. Vispa ihop smör och farinsocker. Vispa sedan ner ägget och chokladen.
4. Tillsätt mjölblandningen och mjölken och forma till en smidig deg.
5. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 45 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Ta fram degen och dela i 35 bitar. Rulla till kulor, rulla i florsocker och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i 12-14 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka när man tar ut dem.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|