Direktlänk till inlägg 6 december 2015
200 g smör
1/2 pkt saffran
1,5 dl mjölk
1 msk punsch
2 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g mandelmassa
russin efter smak
pärlsocker till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft (eller 200 grader i vanlig ugn).
1. Smält smöret försiktigt i en liten kastrull tillsammans med saffran. Blanda ner den kalla mjölken och punschen.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggfluffet för att undvika klumpar. Rör ihop till en slät smet.
4. Riv mandelmassan ganska fint och blanda ner i smeten.
5. Vänd slutligen ner saffransmjölken och därefter russin.
6. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten (ca 20x30 cm). Strö över pärlsocker.
7. Grädda i ca. 20 min, testa med en sticka att den är klar. Den ska inte vara kladdig.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|