Direktlänk till inlägg 23 mars 2016
Det blir många klassiker nu, sånt som jag bakat ofta förut. Det är liksom enklast så. Men jag förnyar och piffar till lite, här har jag mixat i lite nötter. Det blev jättegott, blev nästan beroende av dem. Jag gör dem ganska små så får man många och inte så mycket varje gång. Men vill man ha stora cookies istället så gör man rullen kortare och tjockare. Här är receptet, från Leila ursprungligen.
Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st
200 g mjukt smör
0,5 tsk salt
2, 5 dl strösocker (hälften farinsocker om man vill)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
100 g mörk choklad
1 dl blandade nötter
Gör så här:
1. Vispa smör, socker, salt, och vaniljsocker krämigt.
2. Vispa ner ägget.
3. Blanda bikarbonat och vetemjöl och sikta ner i smörblandningen. Blanda till en slät deg.
4. Grovhacka choklad och nötter och blanda ner i degen.
5. Forma degen till två rullar, ca. 2-3 cm i diameter. Plasta rullarna och låt den vila i kylen i ca. 1 timme.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Skär degen i ca. 1-2 cm tjocka skivor. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt).
8. Grädda i ca. 12-15 minuter mitt i ugnen så de får lite färg.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|