Direktlänk till inlägg 14 januari 2017

Hallonkaka med glasyr!

Av enkakaiugnen - 14 januari 2017 15:39

   

Hittade en hallonkaka med glasyr på Underbaraclaras.se och kunde bara inte glömma den. Den såg så god ut! Så då bakade jag den istället. Ett bra val visade det sig för den var riktigt go också! Fick använda rapsolja istället för solrosolja så den fick en lite nötigare smak men det blev bra ändå. Piffade också till den med lite citron i glasyren och lite mosade hallon på toppen. Här är receptet, från Underbaraclara.

 

Hallonkaka med glasyr ca. 24 små bitar (kan ju bli så många man vill beroende på hur man skär)

100 smör,

2 ägg,

2 dl socker,

1 dl solrosolja,

2 msk mjölk,

3 dl vetemjöl,

1 tsk bakpulver,

2 tsk vaniljsocker,

1 dl frysta hallon

Glasyr:

1 dl färska eller frysta hallon,

50 g smör,

1 msk vaniljsocker,

Ev. en skvätt pressad citron

3 dl florsocker, kokosflingor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smält smör i en kastrull.

2. Vispa ägg och socker pösigt

3. Tillsätt det smälta smöret, oljan och mjölken.

4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen bunke. 

5. Blanda ihop innehållet i de två bunkarna. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i bunken med äggsmet, vispa inte.

6. Klä en ugnsform (cirka 20 x 30 cm stor) med bakplåtspapper och häll smeten i den.

Fördela frysta hallon över smeten.

7. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.


Glasyren:

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Mosa hallonen med en gaffel och sila hallonmoset genom en finmaskig sil. Släng bort kärnorna och rör ner hallonsåsen i smöret.

3. Vispa ner vaniljsocker och florsocker. Rör ev. ner lite citronsaft.

4. Bred ut glasyren på kakan när den svalnat helt. Strö över kokosflingor.

Skär i bitar. Klart!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Fredag 11 maj 12:18

  Har inte bloggat på en evighet känns det som. Knappt bakat heller, ekorrhjulet snurrar liksom lite för fort nu. Det roliga är däremot att jag numer har bra baksällskap i form av en glad tvååring som ska hjälpa till. Här om kvällen blev det hallo...

Av enkakaiugnen - Söndag 14 jan 18:45

                  Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå ä...

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 14:01

         Jag älskar mazariner, det är sen gammalt. Har provat att baka i formar med allt ståhej det för med sig och håller mig därför numer till den här typen av kaka. Lika gott men mycket enklare. Denna gång blev det citronglasyr till och det är n...

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 13:45

    Nu är ju julen nästan slut, så det är lite försent för det här receptet men jag måste bara ha kvar det inför nästa år! De här är de godaste lussebullarna jag gjort, de blev så saftiga och det är lite rom i dem också. Det här att baka med rom ...

Av enkakaiugnen - 3 december 2017 15:35

  Ursäkta en hemsk bild, men det var den enda jag hann få till innan kakan skulle serveras. Bli inte lurad, den blev såå mycket godare än den ser ut! Var så sugen på en chokladkaka och har snöat in lite grann på rom just nu så det fick bli en rom-...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se