Direktlänk till inlägg 14 januari 2017

Hallonkaka med glasyr!

Av enkakaiugnen - Lördag 14 jan 15:39

   

Hittade en hallonkaka med glasyr på Underbaraclaras.se och kunde bara inte glömma den. Den såg så god ut! Så då bakade jag den istället. Ett bra val visade det sig för den var riktigt go också! Fick använda rapsolja istället för solrosolja så den fick en lite nötigare smak men det blev bra ändå. Piffade också till den med lite citron i glasyren och lite mosade hallon på toppen. Här är receptet, från Underbaraclara.

 

Hallonkaka med glasyr ca. 24 små bitar (kan ju bli så många man vill beroende på hur man skär)

100 smör,

2 ägg,

2 dl socker,

1 dl solrosolja,

2 msk mjölk,

3 dl vetemjöl,

1 tsk bakpulver,

2 tsk vaniljsocker,

1 dl frysta hallon

Glasyr:

1 dl färska eller frysta hallon,

50 g smör,

1 msk vaniljsocker,

Ev. en skvätt pressad citron

3 dl florsocker, kokosflingor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smält smör i en kastrull.

2. Vispa ägg och socker pösigt

3. Tillsätt det smälta smöret, oljan och mjölken.

4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen bunke. 

5. Blanda ihop innehållet i de två bunkarna. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i bunken med äggsmet, vispa inte.

6. Klä en ugnsform (cirka 20 x 30 cm stor) med bakplåtspapper och häll smeten i den.

Fördela frysta hallon över smeten.

7. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.


Glasyren:

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Mosa hallonen med en gaffel och sila hallonmoset genom en finmaskig sil. Släng bort kärnorna och rör ner hallonsåsen i smöret.

3. Vispa ner vaniljsocker och florsocker. Rör ev. ner lite citronsaft.

4. Bred ut glasyren på kakan när den svalnat helt. Strö över kokosflingor.

Skär i bitar. Klart!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 15 aug 08:00


      Den här kakan rör man ihop på 2 minuter. Hur enkel som helst och dessutom riktigt söt och god. Det blir en ganska liten kaka, räcker till ca. 6 personer. Här är receptet, från Lindas bakblogg.   Hallonkaka i brödform 6 portioner 1 ägg1...

Av enkakaiugnen - Söndag 13 aug 08:00


    Idag blev det äntligen något av skogshallonen. Det blev två olika, snabbakade kakor. Den ena med hallon och lime, den andra med nektarin, hallon och kardemumma. Lite peach melba-stuk på den. Riktigt goda båda två, men lite väl syrliga kanske ...

Av enkakaiugnen - Lördag 12 aug 22:02


         Har fått ett begär efter pesto denna sommar. Äter den med jordgubbar, grönkål och halloumi i en sallad för det mesta, eller med pasta såklart. Den funkar också riktigt bra på kex av olika slag. Den är ett litet hopkok av det jag har hemma ...

Av enkakaiugnen - Fredag 11 aug 23:46


  Och så var det hallonen. Det tar liksom inte slut nu. Kanske för att jag istället för att rensa sitter här och drömmer mig bort till vad jag ska göra av denna ocean av bär så småningom. Av hallonen tänker jag mig att det kan bli något av följand...

Av enkakaiugnen - Onsdag 2 aug 19:00


Blåbäret, det vilda alltså, är sannolikt ganska underskattat. Troligen på grund av de så kallade "superbären" som lanseras som väldigt nyttiga och ska flygas hit från andra sidan jorden. Här marknadsförs de sedan som att de vore rena hälsokuren nä...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se