Direktlänk till inlägg 6 november 2017

Mammas bästa äppelpaj!

Av enkakaiugnen - 6 november 2017 20:52

           

Det här är en favorit sen jag var liten! Mamma har nog gjort den varje höst, det säger något om vad himla god den är. Safitg på något vis, inte torr som paj kan bli ibland. Det är liksom en knäckig konsistens på pajdegen. Den är lätt att göra också, eftersom man skär degen i skivor och täcker äpplena med den. Såå värd sin baktid! Här är receptet.


Bästa äppelpajen

3-3½ dl vetemjöl

125 g smör (rumsvarmt)

1 ½ dl socker

4 stora äpplen

1 dl äppelmos

kanel och socker efter smak


Gör så här:

1. Rör ihop smör och socker.

2. Blanda ihop med mjölet och knåda ihop till en tjock rulle/boll. Plasta och lägg i kylen i ca. 1 timme.

3. Skala och kärna ur äpplena. Hyvla med osthyvel eller potatisskalare i tunna skivor.

4. Stek äpplena försiktigt i stekpannan så de blir mjuka. Blanda ner äppelmos, kanel och socker.

5. Häll fyllningen i en smord pajform.

6. Efter en timme, ta ut degen och skär den i skivor.

Sätt ugnen på 225 grader.

7. Lägg degskivorna över äppelfyllningen så fyllningen täcks.

8. Grädda tills den får en fin gyllenbrun färg mitt i ugnen, ca. 30 minuter.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se