Direktlänk till inlägg 16 december 2018
Det var en evighet sedan jag bloggade nu! Men nu är det ju jul och det bara älskar jag. Allt ifrån alla ljus i både levande och mindre levande form, till ljusslingor, pynt, granris och såklart, alla godsaker. Jag äter ganska sällan det jag bakar i vanliga fall, men i december är det all in.
Förra helgen bakade jag saffransrutor med lingon. Gillar verkligen saffranssmaken, men ofta ger den väldigt söta kakor och bullar så därför gillar jag att bryta av med något syrligt. Lingon och saffran är en riktigt bra kombo. Kakan blev riktigt god och det fina när de är lite syrliga är att man kan äta rätt många innan det blir för sött...
Här är receptet, från niiinis.se från början, men lite omgjort.
Saff´ranskaka med lingon
2 pkt saffran (1 g)
275 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
5 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl mjölk
250 g rårörda lingon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Mortla saffranet tillsammans med strösocker. Smält också smöret och häll sedan saffranet i smöret.
2. Blanda sedan de torra ingredienserna utom sockret.
3. Vispa samman ägg och strösocker så det blir fluffigt.
4. Vänd i mjölblandningen i äggsmeten. Häll också i det smälta smöret och mjölken. Rör försiktigt tills du har en jämn smet.
5. Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Häll i smeten.
6. Toppa med rårörda lingon och grädda sedan kakan i ca 20-25 minuter.
Känn efter att den är torr när du tar ut den.
Servera som den är eller med lite grädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|